Stappenplan:

Overstappen van Chromebooks of Windows laptops naar iPad

apple logo

Overstappen naar een nieuw platform kan een spannende stap zijn voor elke school. Met de krachtige mogelijkheden van iPad in het onderwijs wordt een flexibele en creatieve leeromgeving binnen handbereik gebracht.

Voor een succesvolle begeleiding bij de overstap van Chromebooks of Windows devices naar iPad heeft Dustin het onderstaande stappenplan opgesteld met daarin de onderwerpen waar rekening mee gehouden moet worden.

Stappenplan

Stap 1

Evalueer de huidige behoeften en doelen

Stap 2

Stel een implementatieplan op

Stap 3

Onderzoek en selecteer geschikte apps

Stap 4

Kies de juiste iPad-modellen en accessoires

Stap 5

Plan trainingen

Stap 6

Implementeer de iPads

Stap 7

Plan en monitor de transitie

Stap 8

Meet en evalueer de resultaten

Stap 9

Blijf innoveren

Stap 10

Borg een duurzame leeromgeving samen met Dustin

Stap 1: Evalueer de huidige behoeften en doelen

Start met een grondige evaluatie van de huidige behoeften en doelen van je onderwijsinstelling. Identificeer de specifieke vereisten van onderwijzers en leerlingen, het curriculum en de technologische infrastructuur. Begrijp welke functies en apps cruciaal zijn voor het onderwijsproces, zodat de overstap naar iPad naadloos aansluit bij de unieke vereisten.

Stap 2: Stel een implementatieplan op

Creëer een gedetailleerd implementatieplan voor de overstap naar iPad. Stel een tijdslijn vast, wijs verantwoordelijkheden toe aan personeel en neem trainingen en workshops op om het personeel voor te bereiden op de transitie. Denk na over de budgettaire aspecten en de kosten van het implementatieproces, inclusief de aanschaf van de benodigde iPads, accessoires en diensten.

Stap 3: Onderzoek en selecteer geschikte apps

Onderzoek het aanbod van apps die aansluiten bij het curriculum van jouw school en de leerdoelen. Selecteer apps die interactief leren bevorderen, creativiteit stimuleren en zich aanpassen aan individuele leerbehoeften. Overweeg apps voor diverse vakken en leeftijdsgroepen om een gevarieerd leeraanbod te bieden.

Stap 4: Kies de juiste iPad-modellen en accessoires

Kies uit het assortiment van iPad-modellen en accessoires die het beste passen bij de behoeften van de gebruikers. Overweeg verschillende factoren, zoals batterijduur, opslagruimte en schermgrootte. Denk hierbij ook aan beschermende accessoires, zoals hoesjes en screenprotectors, om de levensduur van de apparaten te verlengen.

Stap 5: Plan trainingen

Trainingen zijn essentieel om het maximale uit de overstap naar iPad te halen. Bied uitgebreide trainingen aan voor het personeel, welke aansluiten bij hun behoefte. Hierin leren ze hoe ze optimaal gebruik kunnen maken van iPad. Denk hiebij aan een training van een Apple Professional Learning Specialist, of een technische training over Jamf School en Apple School Manager. Zorg voor continue ondersteuning om eventuele vragen en uitdagingen snel en effectief op te lossen.

Stap 6: Implementeer de iPads

Maak gebruik van Apple School Manager, in combinatie met Mobile Device Management (MDM) tools om apparaten te beheren, apps te distribueren, Managed Apple ID’s aan te maken en restricties af te dwingen. Zorg ervoor dat privacy en gegevensbeveiliging hoog in het vaandel staan.

Stap 7: Plan en monitor de transitie

Zorg voor een soepele transitie van Chromebooks of Windows devices naar iPad. Monitor het gebruik en de feedback van personeel en leerlingen gedurende deze periode om eventuele uitdagingen of verbeterpunten aan te pakken. Vraag actief om feedback om continu te leren en te verbeteren.

Stap 8: Meet en evalueer de resultaten

Evalueer regelmatig de resultaten. Meet de impact op het leerproces, de betrokkenheid van leerlingen en de productiviteit van docenten. Analyseer hoe iPad heeft bijgedragen aan het behalen van de gestelde doelen en gebruik deze inzichten om voortdurend te verbeteren.

Stap 9: Blijf innoveren

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en blijf educatieve apps updaten. Moedig het onderwijzend personeel aan om iPad op creatieve manieren te integreren in hun lessen en ondersteunend in te zetten om aan de behoefte van iedere leerling te voldoen.

Stap 10: Borg een duurzame leeromgeving samen met Dustin

Learn & Connect is het educatieve programma van Dustin dat is ontwikkeld door Apple specialisten en leraren uit het onderwijs, voor het onderwijs. Naast de begeleiding vanuit Dustin zijn er een groot aantal scholen die proactief hun kennis delen, zodat er laagdrempelig van elkaar geleerd kan worden. Samen bouwen we aan de toekomst van onderwijs met iPad als hulpmiddel voor innovatie, creativiteit en onbeperkte mogelijkheden.

Learn and Connect

Contact

Neem vandaag nog contact op met ons Apple Educatie Team om te ontdekken hoe jouw school kan overstappen naar iPad. Samen creëren we een inspirerende en toekomstgerichte leerervaring voor iedereen.

Contact us