Daarom iPad in onderwijs

apple logo
macbook laptop

Laat jouw school profiteren van de toekomstgerichte voordelen van iPad, terwijl we samen bouwen aan een inspirerende en grensverleggende leeromgeving. Terwijl Chromebooks en Windows laptops beperkt zijn in mobiliteit en prestaties, biedt iPad ongekende mogelijkheden qua flexibiliteit en toepasbaarheid voor iedereen in het onderwijs.

Voordelen mobiliteit iPad

Flexibel leren, waar je maar wilt

Met de iPad kunnen leerlingen gemakkelijk door het hele gebouw bewegen en aansluiten bij verschillende leeractiviteiten, ongeacht waar deze plaats vinden. In tegenstelling tot zwaardere Windows laptops of Chromebooks, biedt de iPad een lichtgewicht en draagbaar ontwerp dat flexibel leren in elke omgeving mogelijk maakt.

Buitenlessen

Dankzij de mobiliteit van de iPad kunnen onderwijzers eenvoudig buiten het klaslokaal lesgeven, bijvoorbeeld in de schooltuin, op het sportveld of tijdens andere educatieve uitstapjes buiten de gebruikelijke schoolomgeving. Dit verrijkt het leerproces met praktische ervaringen en stimuleert de betrokkenheid van de leerlingen. Met de lange accuduur kunnen leerlingen probleemloos de gehele dag werken op de iPad, zonder deze op te hoeven laden.

Interactieve leerervaringen

Door de gebruiksvriendelijkheid van iPad kan iedereen, ongeacht leeftijd en ICT-vaardigheden, aan de slag met iPad. Dit maakt dat een ieder gezamenlijk mee kan doen aan interactieve leerervaringen, zoals bijvoorbeeld “The Gravity Challenge”. Tijdens deze challenge, welke elke twee jaar wordt georganiseerd door Dustin, leren de leerlingen alles over diverse krachten en met name zwaartekracht.

Eenvoudige en snelle toegang tot informatie

Met de flexibele toepasbaarheid van de iPad hebben leerlingen en onderwijzers altijd en overal toegang tot educatieve content, of het nu online bronnen, e-books of apps zijn. Dit biedt een flexibel leerplatform dat leerlingen in staat stelt om hun studiemateriaal op hun eigen tempo te verkennen.

Samengevat biedt de iPad flexibel leren, waar en wanneer je maar wilt. Door de gebruiksvriendelijkheid en mobiliteit van de iPad is dit het perfecte apparaat om als ondersteuning in te zetten bij je dagelijkse leeractivitieiten.

Hoe ga je als school om met deze overstap naar iPad?

Als school die overstapt van Chromebooks of Surfaces naar onderwijs met iPads, is het essentieel om een goed implementatieplan op te stellen, onderwijzers en leerlingen te trainen in het gebruik van iPads en te zorgen voor een soepele overgangsperiode. Ontdek hoe onze uitgebreide begeleiding en ondersteuning kunnen helpen bij een succesvolle transitie naar het gebruik van iPad binnen je school op onze speciale pagina.

Leer hoe je dit succesvol doet