Dustin
Onze eigen merken

Dustin heeft op het gebied van IT-producten en -diensten een zeer uitgebreid aanbod. We hebben sinds 2016 een aantal eigen merken; Voxicon, Cirafon, Prokord, Tranzip, Gilford en Acutek, die allemaal voldoen aan onze belofte om goede kwaliteit tegen een aantrekkelijke prijs te bieden.

Voor deze merken werken wij nauw samen met onze leveranciers, waardoor we meer inzicht in en impact op het hele proces hebben, van begin tot eind. We hebben daardoor niet alleen invloed op de productie, maar we zijn tegelijk ook in staat om onze CO2-voetafdruk te verkleinen.

Productontwikkeling is van groot belang binnen onze eigen merken. We kunnen namelijk nog meer voordeel halen uit onze samenwerkingsverbanden door bij onze fabrieken langs te gaan om nieuwe, innovatieve producten te vinden. Hierdoor kunnen we moderne, aantrekkelijke en betaalbare producten aanbieden in verschillende categorieën en op verschillende kwaliteitsniveaus.

We willen graag dat klanten voor onze eigen merken kiezen.

Dit bereiken we door:

  • Aantrekkelijke en innovatieve producten in verschillende categorieën aan te bieden.
  • Hoogwaardige en betaalbare producten aan te bieden op verschillende prijsniveaus.
  • De klant keuzevrijheid te bieden door een breed assortiment en voortdurende ontwikkeling.

We willen dat je je veilig voelt als je iets van onze merken koopt. Daarom werken we actief samen met onze leveranciers om ervoor te zorgen dat onze producten grondig worden getest; deels in de fabrieken en deels door onze eigen kwaliteitsteams.

Onze duurzaamheidsstrategie

We proberen voortdurend de CO2-voetafdruk voor onze eigen producten te verkleinen en we willen tegen 2030 volledig klimaatneutraal zijn. We zijn vooralsnog een iets kleinere speler, dus we kunnen profiteren van ons vermogen om snel te schakelen en tegelijkertijd kunnen we ons achter de initiatieven van grote spelers scharen en zo onze CO2-uitstoot en onze impact op het klimaat verminderen. Een belangrijk onderdeel hiervan is dat we kiezen voor de meest duurzame optie, maar ook dat we onze producten voorzien van diverse energielabels.

Onze verpakkingsfilosofie

Bij de ontwikkeling van nieuwe verpakkingen voor onze eigen merken komt het milieu op de eerste plaats, vooral bij de materiaalkeuze. We willen onnodig afval voorkomen en ervoor zorgen dat onze verpakkingen eenvoudig kunnen worden gerecycled. Daarnaast willen we dat ze zo min mogelijk lucht bevatten om de beschikbare ruimte tijdens het transport te optimaliseren.

Drie aandachtsgebieden om onze klimaatvoetafdruk te verkleinen

Uitfaseren van zwart plastic

Zwart plastic is nog slechter voor het milieu dan andere plastics. Daarom willen we zo veel mogelijk afscheid nemen van zwart plastic. We doen dit door minder plastic in onze verpakkingen te gebruiken of door te kiezen voor duurzamere alternatieven zoals papier.

Meting CO2-uitstoot

Door verschillende verzend-, materiaal- en verpakkingsopties te met elkaar te vergelijken, kunnen we de meest duurzame keuze maken voor onze eigen merken.

Afmetingen van onze pakketten verkleinen

Door de afmetingen van onze pakketten te verkleinen, hebben we minder ruimte nodig, wat ook weer goed is voor het milieu.

Veilige productie door bezoeken aan de fabriek

Een ander onderdeel van onze duurzaamheidsstrategie is een veilige productie van onze producten. De producten die we onder onze eigen merknamen verkopen, worden in verschillende fabrieken over de hele wereld gemaakt. Dustin bezit geen eigen productiefaciliteiten – maar we hebben natuurlijk de verantwoordelijkheid om de werkomstandigheden te controleren en om bepaalde eisen te stellen als we gebreken constateren.

Alle producten van onze eigen merken ondergaan strenge tests en moeten voldoen aan onze eisen op het gebied van kwaliteit, milieu, gezondheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Door de fabrieken te bezoeken en voortdurend fabrieksinspecties uit te voeren zien we er samen met de plaatselijke vertegenwoordigers op toe dat onze standaarden worden nageleefd en tekortkomingen worden verbeterd. Door middel van trainingen, ondersteuning en motivatie zorgen we voor verbeteringen.

Lees verder
factory

Merken die waarde creëren

Hieronder vind je meer informatie over onze verschillende merken. Ontworpen voor jou, je werk of je dagelijks leven.

Het vlaggenschip onder onze eigen merken

Voxicon is de grootste van onze eigen merken en draait om hoogwaardige producten die zijn uitgerust met de nieuwste technologie. Het assortiment van Voxicon omvat allerlei multimediaproducten zoals koptelefoons, muizen, toetsenborden, tv's en schermen. Welk Voxicon-product je ook kiest, je kunt er zeker van zijn dat je een zorgvuldig geselecteerd product van topkwaliteit koopt.

Kwaliteitsproducten voor mobiele telefoons en pc's

Cirafon biedt een uitgebreid aanbod kwaliteitsproducten mobiele telefoons en pc's. Denk hierbij aan screen protectors, privacyfilters, opladers, laptoptassen en powerbanks.Het zijn duurzame, robuuste en slimme accessoires die het leven van je apparaten verlengen en het leven wat gemakkelijker maken.

Efficiënter werken met de juiste installatieproducten

Met Prokord kun je efficiënter kunt werken, dankzij een breed scala aan installatieproducten. Naast kabels vind je in het assortiment ook verschillende soorten adapters, bureaus, dockingstations en muurbeugels. De producten van Prokord zijn ontwikkeld met jou en je portemonnee in gedachten.

Handig. Simpel. Stijlvol.

Tranzip biedt handige, eenvoudige en betaalbare USB-sticks met een stjlvol ontwerp. Tranzip is gemaakt van geborsteld staal voor een betere gebruikerservaring en is uitgerust met functies zoals drag-and-drop voor een snelle en probleemloze overdracht van bestanden.

Slimme producten die je meer waar voor je geld bieden

Gilford biedt zorgvuldig geteste en speciaal geselecteerde accessoires voor printers, zoals toners en inkten. Slimme producten voor jou en je printer.

Kantoorproducten voor alle gelegenheden

Acutek betekent kantoorproducten met een eenvoudig ontwerp en minder verpakkingen. Zo kunnen we kosten besparen zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Bekijk het aanbod van Acutek en vind je favoriete producten.