Iedereen kan programmeren

Iedereen kan programmeren

Wanneer je lesgeeft in programmeren, breng je de leerlingen ook bij hoe ze hun creatieve en probleemoplossende vermogen kunnen aanspreken: allemaal vaardigheden die iedere leerling in de toekomst nodig heeft. Met het lesprogramma ‘Iedereen kan programmeren’ van Apple ontdekken leerlingen de wereld van het programmeren aan de hand van interactieve puzzels, leuke figuren en activiteiten voor tijdens en na de les. Ze gaan meteen al programmeren in Swift, de programmeertaal waarmee professionele programmeurs veelzijdige apps bouwen.

Lees meer over lesgeven in programmeren

‘Iedereen kan programmeren’ is een set gratis informatiebronnen rondom de Swift Playgrounds-app die leerlingen inspireert om te programmeren en echte uitdagingen op te lossen. De set bevat handleidingen voor docenten en leerlingen met flexibele, aantrekkelijke lessen om een uur of een heel semester aan te werken. Voor buiten schooltijd of in de zomervakantie is er aanvullend Swift Coding Club-materiaal. En een app-presentatie geeft de programmeurs in de dop de kans hun vindingrijkheid te laten zien, ongeacht of ze hun programmeerkennis tijdens of na de les hebben opgedaan.

Lees meer over ‘iedereen kan programmeren’
Lees meer over Swift Playgrounds

Aan de slag met ‘Iedereen kan programmeren’?

Samen met de Apple Professional Learning Specialisten van Dustin maak je een vliegende start met programmeren in je les.