Iedereen is creatief

Iedereen is creatief

Apple is opgericht vanuit de gedachte dat technologie bij iedereen creativiteit naar boven kan halen. Hiervoor heeft Apple hardware en veelzijdige apps ontwikkeld, zoals GarageBand, iMovie, Keynote, Clips en Swift Playgrounds. Technologie kan een grote rol spelen om leerlingen te helpen makers te worden, en Apple vindt het belangrijk om docenten te helpen de creatieve mogelijkheden bij elk kind tot ontplooiing te brengen. ‘Iedereen is creatief’ biedt een uitgebreide set met projecthandleidingen en informatiebronnen voor docenten om creativiteit toe te voegen aan elk vak en elke les – voor creativiteit zijn namelijk ambassadeurs nodig en dat is nergens belangrijker dan op school.

‘Iedereen is creatief’ is ontworpen met de hulp van leerkrachten en creatieve professionals. Bij ‘Iedereen is creatief’ staan vier projecthandleidingen centraal waarmee de fundamentele vaardigheden en technieken voor video, fotografie, muziek en tekenen worden aangeleerd. Er wordt gebruik gemaakt van gratis apps op iPad en de ingebouwde camera, microfoon, luidsprekers, het Multi-Touch-display, VoiceOver en Apple Pencil.

Lees meer

Het werkboek Ontwerpen helpt leerlingen hun werk te ontwikkelen aan de hand van de fases van het creatieve proces om zo tot een eindproject te komen. Bij ‘Iedereen is creatief’ wordt een bijbehorende docentenhandleiding geleverd die meer dan 300 ideeën bevat waarmee docenten de projecten voor elk medium kunnen integreren in vakken op het gebied van rekenen en wiskunde, taalbeheersing en literatuur, geschiedenis en sociale wetenschappen, natuurwetenschappen en programmeren voor zowel voorschoolse en vroegschoolse educatie als voor oudere leerlingen.

Download de handleidingen voor ‘Iedereen is creatief’

Augmented Reality ontdekken?

Samen met de Apple Professional Learning Specialisten van Dustin breng je Augmented Reality je klas in!