Surface voor het onderwijs

5 redenen om voor Surface te kiezen

Microsoft Surface biedt talloze voordelen voor het onderwijs. Er bestaan verschillende redenen waarom Surface onmisbaar is voor onderwijsinstellingen. Ontdek 5 belangrijke redenen om voor Surface te kiezen.

1. Klaar voor nieuwe vormen van onderwijs

Toegang tot apparaten en connectiviteit is meer dan ooit van belang voor het bieden van modern, veilig onderwijs. Leerlingen hebben toegang nodig tot hulpmiddelen en ondersteuning om optimaal te presteren: zowel thuis als in de klas. Digitale leervormen brengen de nodige risico’s met zich mee. De keuze voor het juiste apparaat en het juiste besturingssysteem speelt een belangrijke rol in het verkleinen van deze risico’s.

2. Leerlingen nóg beter betrekken

Surface biedt verschillende manieren voor meer betrokkenheid van de leerlingen. Een goed voorbeeld hiervan is Surface Pen, waarmee leerlingen hun schrijfvaardigheden kunnen verbeteren. Ongeveer 88% van de leerkrachten is ervan overtuigd dat ‘digital inking’ helpt bij het verbeteren van de lessen. Bovendien past Surface zich aan de verschillende studiestijlen van leerlingen aan: ze kunnen bijvoorbeeld schrijven in de Studio Modus of typen in de Laptop Modus. Bovendien kan de juiste technologie een tijdsbesparing tot 30% opleveren voor leerkrachten, die zij kunnen besteden aan persoonlijke aandacht voor de leerling.

3. Inclusief onderwijs

Surface past zich aan aan de leerling, bijvoorbeeld bij het maken van huiswerk. Windows en Microsoft 365 zorgen voor toegankelijkheidsopties, in de vorm van de Immersive Reader en met hulpmiddelen zoals de Screen Reader, Tekst-naar-Spraak mogelijkheden, Vergrootglas, live ondertiteling, vertalingen en meer. De Surface Adaptive Kit ondersteunt bij het bedienen van Surface, bijvoorbeeld met labels om aansluitingen en toetsen te herkennen en een uitbreiding die helpt bij het openen van het scherm en de kickstand.

4. Eenvoudig uitrollen en beheren

Onderwijsinstellingen kunnen tijd besparen bij het uitrollen en beheren van apparaten. Bijvoorbeeld door Surface op afstand in te richten met behulp van Microsoft Endpoint Manager en Windows Autopilot. Met School Data Sync bespaar je kostbare tijd door instellingen en apps automatisch uit te rollen. Bovendien kun je Surface buiten de lestijden updaten en zo het aantal onderbrekingen minimaliseren. Aan het einde van het schooljaar kun je Surface op afstand resetten. Onderwijsinstellingen die gebruikmaken van Surface kunnen profiteren van 62% reductie in kosten voor het uitrollen en 18% reductie in het aantal ondersteuningsaanvragen.

5. Focus op veiligheid en privacy

Surface helpt bij het beschermen van de data van leerlingen, beschermt de school tegen cyberaanvallen én maakt gebruik van de voordelen van beheer via de cloud. Updates en veiligheidspakketten worden automatisch uitgerold naar alle apparaten via de cloud. Compliance-taken kunnen worden geautomatiseerd, zodat er tijd overblijft voor andere (onderwijs)taken.