Hoe duurzaam is jouw organisatie op dit moment?


De stap naar een duurzamere organisatie begint met praktische vragen. Wat zijn bijvoorbeeld onze belangrijkste verbeterpunten, en hoe meten we de behaalde resultaten?

De Carbon Footprint Calculator geeft je alle antwoorden. Dit wiskundig model kwam tot stand door jaren research. Onderzoekers verwerken de data van binnen jouw organisatie gebruikte IT-apparaten, datacenters, netwerken en maximaal 2.000 andere variabelen in dit model.

Het model produceert hiermee een gedetailleerde analyse van het energieverbruik en de gerelateerde broeikasemissies van jouw organisatie. Het berekent verder ook het zogenaamde ‘embodied emissions’ van alle IT-hardware binnen je organisatie.

Daaronder verstaan we alle CO2 die ontstaat tijdens de productie, het transport én het gebruik van hardware. Zo produceert de Carbon Footprint Calculator dus een zeer gedetailleerd beeld van de CO2-afdruk van jouw organisatie én een handzame lijst concrete verbeterpunten.

De Carbon Footprint Calculator geeft je inzicht in je CO2-voetafdruk, maar ontwikkelt ook alternatieve scenario’s die vaak tientallen procenten CO2-reductie opleveren. Grondlegger Dan Williams legt uit hoe bedrijven er zoveel impact mee kunnen maken.

ICT is verantwoordelijk voor zo’n 2 tot 4 procent van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen. De filosofie van oprichter en directeur van het Britse Qingtech Dan Williams: geef organisaties op wetenschappelijke wijze inzicht in het stroomgebruik en de uitstoot van hun ICT zodat ze hun milieu-impact begrijpen en bied ze tegelijkertijd handvatten om deze impact te verminderen.

Lees het volledige interview met Dan Williams

Naar het interview.