Top 5 beste zakelijke laptops van 2022

Aan zakelijke laptops zitten andere vereisten dan aan een multimedia laptop. De 'beste laptop' is niet per se ook het beste voor zakelijk gebruik. Een zakelijke laptop kopen is geen makkelijke opgave. Bekijk daarom hieronder onze top 5 beste zakelijke laptops van dit moment en ons advies bij het kopen van een zakelijke laptop.

De onderstaande laptops voldoen aan de belangrijkste vereisten voor zakelijk gebruik en bevatten bovendien Windows 10 Pro Windows 11. Deze zakelijke besturingssystemen maken je zakelijke notebook veiliger, op afstand beheerbaar en meer. Hierdoor heeft je laptop niet alleen de uitstraling, maar ook de kracht van een high-end zakelijk device.

1. Lenovo ThinkPad X1 Carbon (14 inch)

De Lenovo ThinkPad X1 Carbon is gemaakt met een groter scala aan functies dan ooit. Zo verhoogt deze laptop het gebruiksgemak, biedt het betere technologie en wordt je gebruikservaring verbeterd terwijl de behuizing nog altijd superdun en superlicht is.

+ Weegt één kilo en is slechts 1,5cm dik
+ Batterij gaat ruim 16 uur mee bij actief gebruik
+ Voorzien van het Evo-platform van Intel voor superresponsieve reacties zoals jij dat wil
- Ingebouwde webcam biedt geen FHD kwaliteit beeld

2. HP ZBook Studio 15 G8 (15.6 inch)

De HP ZBook Studio 15 G8 is van het toetsenbord tot het scherm ontworpen voor krachtige workflows. Render of visualiseer in realtime, werk op afstand samen en speel zelfs games, waar je ook bent. Met al deze kracht in zo’n compacte vorm krijg je één apparaat voor alles wat jij doet.

+ 4K OLED scherm en Bang&Olufsen audiosysteem
+ Standaard voorzien van Windows 11 Pro
+ Laadt je batterij in slechts een halfuur tot 50% op met RapidCharge
- Wordt in verhouding tot andere laptops relatief erg warm

3. HP Elite Dragonfly G3 (13.3 inch)

De HP Elite Dragonfly G3 is gemakkelijk mee te nemen en heeft een stijlvol ontwerp en krachtige beveiliging. Breng mensen samen met door AI aangestuurde audio, een helder display en wifi 6-connectiviteit waardoor samenwerken prettiger wordt.

+ Foldable design voor werken op alle locaties
+ Vier krachtige Bang&Olufsen speakers en vier ingebouwde microfoons maken alle vergaderingen duidelijk hoorbaar
+ Voorzien van Trusted Platform Module, vingerafdruklezer en meer beveiligingsfeatures
- Gelimiteerd aantal poorten beschikbaar

4. Microsoft Surface Pro 8 (13 inch)

Met de Microsoft Surface Pro 8 ben je flexibeler dan ooit. Schrijf in laptopmodus, presenteer met meerdere schermen in bureaubladmodus of teken een contract op het scherm in tabletmodus. Surface Pro 8 is een 2-in-1 laptop voor zakelijk gebruik die gemaakt is om zich aan te passen.

+ Krachtige Dolby Atmos speakers en OmniSonic microfoons voor goed verstaanbaar vergaderen
+ Dubbele Thunderbolt 4 aansluitingen
+ Wordt geleverd met Windows 10 Pro of Windows 11 Pro
- Pen en toetsenbord worden los verkocht

5. Apple MacBook Air M2 (13.6 inch)

De Apple MacBook Air (2022) is helemaal opnieuw ontworpen rondom de krachtige nieuwe M2 chip. Hij is handzamer dan ooit en combineert ongelooflijke prestaties met een opmerkelijk dunne behuizing van aluminium. Van sales tot financiën, al je teams kunnen nu overal productiever werken.

+ Batterij gaat 18 uur mee
+ Thunderbolt 3 en USB-C aansluiting ingebouwd
+ Liquid Retina-display met 500 nits helderheid en brede kleurweergave (P3)
- SSD trager dan bij de M1-versie

Zakelijke laptop kopen? Hier moet je op letten:

De bovenstaande modellen voldoen aan de belangrijkste eisen die wij in 2022 stellen aan een zakelijke laptop. Bekijk ze hieronder. Ook handig als je een àndere laptop voor werk wilt uitkiezen.

Business-grade beveiliging

Veel zakelijke laptops zijn voorzien van een vingerafdrukscanner, zodat alléén jij toegang hebt tot je data. Een andere vorm van beveiliging is de Trusted Platform Module (TPM). Deze securitychip zorgt ervoor dat je hardware versleuteld is en jouw gegevens zeer moeilijk te kraken zijn. Zo liggen je bestanden niet op straat als je laptop kwijtraakt of wordt gestolen.

Laptop docking stations & port replicators

Een docking station zorgt voor een makkelijke en snelle verbinding tussen je laptop en alle randapparatuur op jouw vaste werkplek. Veel zakelijke laptops hebben een USB-C poort of speciale connector, waardoor aansluiten slechts een kwestie van één kabel inpluggen is. Je laptop transformeert na verbinding in een volledig workstation. Dit is niet alleen handig als je jouw laptop in een vaste werkplek wilt transformeren. Het voegt ook de nodige extra aansluitingen voor randapparatuur toe.

Microsoft 365

Met de verschillende opties van Microsoft 365 heb je niet alleen beschikking over de bekende Office applicaties. Je kunt ook samenwerken en in contact blijven met collega’s en klanten via Microsoft Teams. Sla al je bestanden op met OneDrive. In de meeste Microsoft 365 abonnementen krijg je ook extra beveiliging op je gegevens. Wil je meer weten over de verschillende opties om thuis productief en veilig te blijven, neem contact op met één van onze experts.

Uitgebreide garantie

De standaardgarantie van een laptop is 2 jaar Carry-in. Dit betekent dat je de defecte laptop zelf moet opsturen, met een reparatietijd van gemiddeld 10 werkdagen. Echter is 10 dagen te lang als je de laptop voor werk gebruikt. Daarom raden wij je aan om één van de volgende garantie-uitbreidingen aan te schaffen:

Pick-up & return garantie: je laptop wordt opgehaald en teruggebracht. De reparatietijd is gemiddeld 3 tot 7 werkdagen.

Next business day on-site garantie: je laptop wordt uiterlijk de volgende dag op locatie gerepareerd door een specialist.

Werklaptop met upgrade-opties

Als je een zakelijke laptop aanschaft is het prettig als je de opslag en het geheugen achteraf kunt (laten) upgraden of de accu kunt (laten) vervangen. Meestal bieden zakelijke modellen meer of gemakkelijkere opties dan consumenten laptops. Zo kunnen sommige behuizingen geopend worden om de SSD, het RAM-geheugen of de accu te vervangen. Het voordeel is dat je jouw laptop niet direct hoeft te vervangen wanneer je nieuwe software met hogere systeemeisen gaat gebruiken, of je laptop een snelheidsboost nodig heeft.

Laatst bijgewerkt: 4 november 2022