Top 5 beste zakelijke laptops van 2024

Aan zakelijke laptops zitten andere vereisten dan aan een multimedia laptop. De 'beste laptop' is niet per se ook het beste voor zakelijk gebruik. Een laptop voor zakelijk gebruik kopen is geen makkelijke opgave. Er worden tegenwoordig veel verschillende modellen aangeboden, maar welke laptop moet je kiezen voor zakelijk gebruik? Bekijk hieronder onze top 5 beste professionele laptops van dit moment en ons advies bij het kopen van een goede laptop voor werk.

De onderstaande laptops voldoen aan de belangrijkste vereisten voor zakelijk gebruik en bevatten bovendien Windows 10 Pro of Windows 11. Deze zakelijke besturingssystemen maken je zakelijke werklaptop veiliger, op afstand beheersbaar en meer. Hierdoor heeft je laptop niet alleen de uitstraling, maar ook de kracht van een high-end zakelijk device.

Top 5 beste zakelijke laptops van 2024

1. HP ProBook 450 G10 (15.6 inch)

De HP ProBook 450 G10 levert zakelijke prestaties in een licht en compact ontwerp. Vanwege zijn lange batterijduur is deze laptop ook geschikt voor hybride werken. Je PC-bescherming komt van tevoren geconfigureerd met deze laptop dankzij HP Wolf Pro Security evenals HP Sure Sense.

+ 4 USB-poorten: 2x USB-C en 2x USB-A. Tevens voorzien van USB Power Delivery.
+ Inclusief numeriek toetsenbord en vingerafdruklezer
+ ‘Fast charging’ ondersteuning (50% in 30 minuten) zonder impact op batterij levensduur
- Geen Thunderbolt poort beschikbaar

2. HP ProBook 455 G10 (15.6 inch)

De HP ProBook 455 G10 biedt sterke prestaties in een apparaat ontworpen voor langdurige productiviteit. De laptop biedt een lange accuduur en een moderne AMD-processor uit 2023. Met een werkgeheugen van 16GB en ruimte voor verdere upgrades ben je met de ProBook 455 G10 voorbereid om de groei van je bedrijf bij te benen.

+ Moderne generatie AMD-processor
+ USB-C poort voorzien van Power Delivery
+ HP Sure Sense malwarebeveiliging
- De laptop heeft slechts 1 USB-C poort, en geen Thunderbolt aansluitingen.

3. Lenovo ThinkBook 16 G6 (16 inch)

De Lenovo ThinkBook 16 G6 is een moderne laptop met een iets groter formaat. Met een helder, 16-inch beeldscherm en Low Blue Light-technologie krijg je alles scherp mee. Daarnaast biedt de ThinkBook 16 G6 snelle laadtijden dankzij zijn uitgebreide SSD opslag.

+ Een ruime 512GB SSD opslag
+ Sterk werkvermogen met 16GB ram en mogelijkheid tot uitbreiding
+ Bevat een HDMI-poort met ondersteuning voor 4K-beeldkwaliteit
-  Door zijn grotere 16” formaat is de laptop wellicht minder handig voor onderweg

4. Apple MacBook Air (2023) (15.3 inch)

De Apple MacBook Air (2023) is uitgerust met een groot Liquid Retina-display waar je nog meer moois op kwijt kunt. Deze MacBook Air is voorzien van de krachtige M2-chip en een batterij die tot 18 uur meegaat, dus ze leveren razendsnelle prestaties in een ultrahandzaam design.

+ Met de krachtige M2 chip werk je met zware programma’s zonder dat de laptop warm wordt
+ 10 grafische kernen zodat apps en grafische taken zonder haperingen blijven functioneren
+ Groter 15 inch scherm, maar geen extra gewicht
- Werkgeheugen en opslag niet uitbreidbaar, zit in de chip verwerkt

5. Microsoft Surface Pro 9 (13 inch)

Met de 13" Microsoft Surface Pro 9 heb je een laptop, een notitieboek, een krachtige dataverwerker en een canvas in één apparaat. Deze zakelijke 2-in-1 tablet biedt de flexibiliteit van een tablet, met de prestaties en batterijduur van een laptop. Daarmee is het innovatief op het gebied van flexibel werken. Met een gewicht vanaf 880 gram is het één van de beste lichte laptops voor onderweg.

+ Krachtige Dolby Atmos speakers en OmniSonic microfoons voor goed verstaanbaar vergaderen
+ Dubbele Thunderbolt 4-aansluitingen
+ Handig multi-touch PixelSense-touchscreen
- Pen en toetsenbord worden los verkocht

Zakelijke laptop kopen? Hier moet je op letten:

De bovenstaande modellen voldoen aan de belangrijkste eisen die wij in 2024 stellen aan een zakelijke laptop. Bekijk hieronder de aspecten waar je rekening mee dient te houden. Ook handig als je een àndere laptop voor werk wilt uitkiezen.

Business-grade beveiliging

Veel zakelijke laptops zijn voorzien van een vingerafdrukscanner, zodat alléén jij toegang hebt tot je data. Een andere vorm van beveiliging is de Trusted Platform Module (TPM). Deze securitychip zorgt ervoor dat je hardware versleuteld is en jouw gegevens zeer moeilijk te kraken zijn. Zo liggen je bestanden niet op straat als je laptop kwijtraakt of wordt gestolen.

Laptop docking stations & port replicators

Een docking station zorgt voor een makkelijke en snelle verbinding tussen je laptop en alle randapparatuur op jouw vaste werkplek. Veel zakelijke laptops hebben een USB-C poort of speciale connector, waardoor aansluiten slechts een kwestie van één kabel inpluggen is. Je laptop transformeert na verbinding in een volledig workstation. Dit is niet alleen handig als je jouw laptop in een vaste werkplek wilt transformeren. Het voegt ook de nodige extra aansluitingen voor randapparatuur toe.

Microsoft 365

Met de verschillende opties van Microsoft 365 heb je niet alleen beschikking over de bekende Office applicaties. Je kunt ook samenwerken en in contact blijven met collega’s en klanten via Microsoft Teams. Sla al je bestanden op met OneDrive. In de meeste Microsoft 365 abonnementen krijg je ook extra beveiliging op je gegevens. Wil je meer weten over de verschillende opties om thuis productief en veilig te blijven, neem contact op met één van onze experts.

Uitgebreide garantie

De standaardgarantie van een laptop is 2 jaar Carry-in. Dit betekent dat je de defecte laptop zelf moet opsturen, met een reparatietijd van gemiddeld 10 werkdagen. Echter is 10 dagen te lang als je de laptop voor werk gebruikt. Daarom raden wij je aan om één van de volgende garantie-uitbreidingen aan te schaffen:

Pick-up & return garantie: je laptop wordt opgehaald en teruggebracht. De reparatietijd is gemiddeld 3 tot 7 werkdagen.

Next business day on-site garantie: je laptop wordt uiterlijk de volgende werkdag op locatie gerepareerd door een specialist.

Werklaptop met upgrade-opties

Als je een zakelijke laptop aanschaft is het prettig als je de opslag en het geheugen achteraf kunt (laten) upgraden of de accu kunt (laten) vervangen. Meestal bieden high-end laptops meer of gemakkelijkere opties dan consumenten laptops. Zo kunnen sommige behuizingen geopend worden om de SSD, het RAM-geheugen of de accu te vervangen. Het voordeel is dat je jouw laptop niet direct hoeft te vervangen wanneer je nieuwe software met hogere systeemeisen gaat gebruiken, of je laptop een snelheid boost nodig heeft.

Laatst bijgewerkt: 22 maart 2024