Inspiratie

Top 5 smartphones met de beste camera van 2024

Wij krijgen wel eens vragen als "welke smartphone heeft de beste camera?" of "welke telefoon maakt de mooiste foto's?" Vaak is de context de aanschaf van een nieuwe zakelijke smartphone. Het goede nieuws is dat telefoons ieder jaar worden uitgerust met nóg betere camera's. Hierdoor is het maken van kwalitatieve foto's de laatste jaren steeds toegankelijker geworden. Zeker als je een meer high-end smartphone kiest. Dustin zet de 5 smartphones met beste camera van 2024 op een rijtje, zodat jij weet met welke telefoon je de mooiste foto’s maakt. In onderstaande lijst zie je onder andere een Apple iPhone met de beste camera en een Android telefoon met de beste camera van dit jaar.

Veel smartphonefabrikanten rusten hun GSM's met goede camera's uit, maar er zijn een paar smartphones die er op dit moment écht met kop en schouders bovenuit steken.

We letten bij het bepalen van de camerakwaliteit o.a. op het aantal megapixels, de beeldsensor, beeldstabilisatie, autofocus en zoomfunctie. Andere eigenschappen zijn ook belangrijk, zoals een lange accuduur en voldoende geheugen voor de opslag van foto's en video's.

Dit zijn de smartphones met goede camera van dit moment, deels gebaseerd op de telefoons met de beste camera volgens de Consumentenbond:

Welke telefoon heeft de beste camera?

1. Apple iPhone 15 Pro Max

Op de vraag "welke iPhone heeft de beste camera?" is de Apple iPhone 15 Pro Max het antwoord. Deze professionele smartphone beschikt over een geavanceerd pro-camerasysteem met zeven lenzen voor prachtig beeld. De 48 mp hoofdcamera is goed voor foto’s van superhoge resolutie boordevol kleur en detail. En met de 5x telelenscamera op iPhone 15 Pro Max maak je scherpere close-ups van nog verder weg.

DXOMARK score: 154
Deze score voor de Apple iPhone 15 Pro Max is door DXOMARK gebaseerd op onder andere de olgende positieve punten: levendige helderheid en contrast, nauwkeurige belichting (ook bij nachtopnames), natuurlijke kleurweergave, snelle en nauwkeurige autofocus en effectieve videostabilisatie.

2. Apple iPhone 14 Pro Max

De Apple iPhone 14 Pro Max blijft een goede keuze als je op zoek bent naar een iPhone met een goede camera. Dit toestel is voorzien van een geavanceerd triple camerasysteem (groothoek, ultragroothoek en telelens) met 6 keer optische zoom en 15 keer digitale zoom. Zo maak jij foto's en 4K-video's van de hoogste kwaliteit. Ook bij weinig licht maakt deze telefoon sublieme foto’s middels de nachtmodus van het pro-camerasysteem. De selfie camera blijft niet achter: door de 12MP TrueDepth-camera zie jij er in elk licht goed uit.

DXOMARK score: 146
Deze score voor de Apple iPhone 14 Pro Max is door DXOMARK gebaseerd op onder andere de volgende positieve punten: levendige kleuren, nauwkeurige huidtinten, breed dynamisch bereik, uitstekend contrast, hoge mate van detail en uitstekende autofocus.

3. Samsung Galaxy S24 Ultra

Als je wilt weten welke Samsung de beste foto’s maakt, bekijk dan eens de Samsung Galaxy S24 Ultra. Deze krachtige telefoon beschikt over ongelooflijke AI-functies die de manier veranderen waarop je creëert, verbindt en communiceert met je Samsung mobiele telefoon. Met de Samsung Galaxy S24 Ultra heb je alles wat je nodig hebt om foto's op professioneel niveau te maken, dankzij de 200 MP camera, Nightography Zoom en AI functies zoals Photo Assist. Met deze Samsung smartphone maak je heldere beelden, zelfs in het donker en mis je geen moment.

DXOMARK score: 144
Deze score voor de Samsung Galaxy S24 Ultra is door DXOMARK gebaseerd op onder andere de volgende positieve punten: levendige en goede helderheid in alle omstandigheden, nauwkeurige kleurweergave, goede details bij fel licht, nauwkeurige belichting bij weinig licht en krachtige videostabilisatie.

4. Samsung Galaxy S23 Ultra

DeSamsung Galaxy S23 Ultra modellen blijven een goede keuze als je op zoek bent naar een telefoon die mooie foto's maakt. Deze krachtige dual-sim smartphones zijn uitgerust met vijf camera's. Aan de voorkant is de S23 Ultra voorzien van een 12MP selfie camera. Draai het device om en je onthult 4 zeer krachtige camera’s; een 12MP Ultra Wide camera en twee telelenzen van ieder 10MP- (waarvan één met 10x optische zoom), aangevuld door de vaste Wide-Angle camera van 200MP. Met de Hyperlapse leg je bewegingen in het donker duidelijk vast, zoals een heldere sterrenhemel.

DXOMARK score: 140
Deze score voor de Samsung Galaxy S23 Ultra modellen is door DXOMARK gebaseerd op onder andere de volgende positieve punten: zeer goede details, redelijk groot dynamisch bereik in diverse omstandigheden en nauwkeurige autofocus.

5. Samsung Galaxy Z Fold5

De Samsung Galaxy Z Fold5 is krachtiger en sneller dan zijn voorganger. Voorzien van vernieuwde zero-gap design sluiten de schermen naadloos op elkaar aan, waardoor je een ononderbroken beeld krijgt. En het glas is volledig kras-, stoot- en waterbestendig door het vernieuwde scharnier en het gebruik van Corning® Gorilla® Glass Victus 2®. Dankzij de nieuwe Snapdragon® 8 Gen 2 chipset heb je nóg meer efficiëntie en mogelijkheden voor multitasken tot je beschikking.

DXOMARK score: 128
Deze score voor de Samsung Galaxy Z Fold5 modellen is door DXOMARK gebaseerd op onder andere de volgende positieve punten: goede belichting met groot dynamisch bereik, veel detail in video en goede kleurweergave in foto en video.

Wat houdt een DXOMARK score in?

De DXOMARK score is een beoordelingssysteem waarmee de kwaliteit van onder andere smartphones gemeten wordt. In bovenstaand geval hebben wij gekeken naar de DXOMARK camerascore bij smartphones. De score komt tot stand op basis van diverse tests en metingen, waaronder beeldkwaliteit, autofocus, belichting ruisniveau en kleurweergave. Hoe hoger de score, hoe beter de prestaties zijn op dat gebied. Scores boven de 90 worden doorgaans beschouwd als uitstekend. De top 5 smartphones met beste camera hierboven scoren allemaal boven de 120.

Optimale bescherming voor jouw smartphone

Bij het kopen van een nieuwe zakelijke smartphone raden wij altijd aan om direct een smartphonehoesje en screenprotector te bestellen. Hiermee zorg je voor optimale bescherming voor jouw smartphone wanneer je deze per ongeluk laat vallen. Wanneer je een screenprotector gebruikt, voorkom je ongewenste krassen op je smartphone scherm. Let er bij de keuze voor een hoesje en screenprotector op dat deze geschikt is voor jouw smartphone model.

Laatst bijgewerkt: 2 februari 2024

Tags