Top 5 beste zakelijke smartphones van 2022

Top 5 zakelijke telefoons

Als zakelijke smartphonegebruiker is het belangrijk dat jouw toestel betrouwbaar is en snel functioneert. Maar denk ook aan kenmerken zoals dual-sim, deployment, beheer, beveiliging en garantie. Wij helpen je graag bij het kiezen van de smartphone die het beste bij jouw zakelijke gebruik past. Bekijk hieronder onze top 5 beste zakelijke smartphones en ons advies bij het kopen van een zakelijke telefoon.

Dustin heeft een selectie gemaakt van de 5 beste zakelijke smartphones van dit moment. De onderstaande telefoons voldoen aan de belangrijkste eigenschappen voor zakelijk gebruik. De voor- en nadelen van de mobiele telefoons zijn hieronder overzichtelijk opgesomd, zodat je direct ziet welke het beste bij jou past.

1. Apple iPhone 14 Pro

De iPhone 14 Pro is o zo pro. Met een camerasysteem met drastisch meer power. Een display dat zo snel reageert dat alles weer nieuw voelt. De snelste smartphone-chip ter wereld. Uitzonderlijk robuust. En een grote sprong vooruit in batterijduur.

+ Snelle A15 Bionic-chip
+ 120Hz verversingssnelheid voor het display voor zeer soepel scrollen
+ Tot 75 uur genieten van continue audio op één batterij
- Lader niet meegeleverd

2. Samsung Galaxy S22 Ultra

De Samsung Galaxy S22 Ultra is een smartphone met de kracht van Note. De strakke, slanke behuizing heeft een stoere uitstraling en omringt de geëxtrudeerde vorm voor een stijlvolle symmetrie. De lineaire camera wordt geaccentueerd door de spiegellensringen en lijkt te zweven op zijn plek.

+ Knox-beveiligingsplatform met Knox Vault en Permission Usage-dashboard
+ IP68 gecertificeerd
+ Voorzien van geíntegreerde S Pen
- Geen lader meegeleverd

3. Google Pixel 6a

De Google Pixel 6a is ontworpen om klein en krachtig te zijn, en jou overal verbonden te houden. Met een update in camera’s, processoren en grafische kaarten is deze smartphone de nieuwe krachtpatser van Google.

+ Door de Adaptive battery technologie kan de batterij 24 uur mee zodat jij altijd verbonden blijft
+ Google Tensor chip waardoor je een razendsnelle performance krijgt
+ IP67 gecertificeerd
- Maximaal 60Hz verversingssnelheid

4. Nokia XR20

De Nokia XR20 is ontworpen voor de lange termijn. Deze telefoon kan alles aan wat er in het leven op hem afkomt - en er daarbij geweldig uitziet. Met een ultra sterke case en het stevigste display dat we konden vinden, is hij krasbestendig, valbestendig, temperatuurbestendig, waterbestendig en bestand tegen kinderen en dieren.

+ IP65 gecertificeerd
+ Standaard ingebouwde ExpressVPN voor veiliger gebruik van internet en data
+ Voorzien van speciaal programmeerbare knop voor jouw meest gebruikte app of noodgevallen
- Relatief klein werkgeheugen

5. Xiaomi 12 Pro

De Xiaomi 12 Pro is ontworpen naar Xiaomi’s streven naar uitmuntendheid. Daarom is deze smartphone klaar om alles voor jou vast te leggen met een professionele 50MP drievoudige camera-array, een dynamisch scherm, de Snapdragon 8 Gen 1-chipset en intelligente 120W Xiaomi HyperCharge.

+ Supersnel laden met 120W
+ WQHD+ AMOLED scherm met 120Hz verversingssnelheid met Gorilla Glass bescherming
+ 120Hz verversing in zowel smartphone als tablet modus
- Batterij gaat relatief kort mee

Lange batterijduur & hoge prestaties

Wanneer je veel onderweg bent, is een zakelijke telefoon met een lange stand-by tijd aan te raden. Zo weet je zeker dat je niet wordt gehinderd door een (bijna) lege batterij. Een batterijduur van 9 uur bij internetgebruik is een minimale vereiste. Daarnaast zijn veel smartphones tegenwoordig uitgerust met Fast Charge-technologie, zodat de batterij bijvoorbeeld binnen 30 minuten weer tot 50% geladen is. Een snelle processor en voldoende werkgeheugen in jouw smartphone zorgen ervoor dat je probleemloos meerdere zware apps tegelijkertijd kunt gebruiken. Hoe meer zware apps je tegelijkertijd open hebt, hoe meer het werkgeheugen wordt belast.

Dual sim

Heb je een ander telefoonnummer voor werk en privé, maar wil je niet twee aparte telefoons gebruiken? Dan is een dual-sim smartphone de ideale uitkomst. Veel smartphones beschikken tegenwoordig over dual-sim, waarmee je twee simkaarten in één telefoon kunt gebruiken. Zo blijf je op beide telefoonnummers bereikbaar en kan je eenvoudig aangeven via welke simkaart je een oproep wilt laten lopen. Dit kan per oproep worden aangegeven of je kan hier een standaard simkaart voor kiezen. Daarnaast kan je zelf instellen via welke simkaart het datagebruik loopt.

Software en security updates

Regelmatige software-upgrades, bugfixes en beveiligingsupdates zijn belangrijk om de software op smartphones voor zakelijk gebruik veilig en actueel te houden. Apple verkoopt telefoons waarbij je kunt uitgaan van vier jaar lang patches en upgrades, voor Android is dat lang geen gewoonte. Controleer daarom altijd hoe het software- en firmware- updatebeleid van de smartphoneproducent in elkaar zit. Samsung heeft bijvoorbeeld speciaal voor de zakelijke markt een Enterprise Edition beschikbaar van populaire zakelijke modellen. Hierop is zakelijke beveiligingssoftware geïnstalleerd en de gebruiker krijgt 3-4 jaar lang elke maand kosteloos security-updates.

Unified Endpoint Management (UEM)

Men werkt tegenwoordig veelal tijd- en plaatsonafhankelijk, waarbij altijd en overal toegang is tot apps en data via mobiele devices. Met UEM kan de IT-afdeling van jouw organisatie de zakelijke smartphones, applicaties en bijbehorende content efficiënt beheren, beveiligen en uitrollen vanuit één omgeving.

• Beheer: Met UEM kan je onder andere updates geforceerd uitrollen en (gestolen/verloren) devices op afstand wissen of vergrendelen.
  • Beveiliging: Standaard zijn moderne smartphones voorzien van biometrische beveiligingsmethodes, die jouw unieke vingerafdruk, irisscan of gezicht als inlogmethode gebruiken. Mobile security biedt jouw zakelijke smartphone een extra beveiliging en beheersing. Zo voorkom je als organisatie onnodige schade als gevolg van bijvoorbeeld dataverlies.
  • Deployment: Het is van belang dat medewerkers direct hun nieuwe zakelijke smartphone in gebruik kunnen nemen. Middels deployment-tools (zoals Android Zero Touch, Apple Business Manager, Samsung Knox, Windows Autopilot) kan je meerdere smartphones (en andere devices) snel en gebruiksvriendelijke op afstand registeren en gebruiksklaar maken. Hiermee hoeven medewerkers niet meer tientallen schermen te doorlopen bij de eerste keer opstarten: ze pakken het device uit en kunnen direct inloggen. Bovendien stel je als bedrijf zelf de eisen met betrekking tot veiligheid, applicaties en toezicht op het gebruik van de devices.

Uitgebreide garantie

Een zakelijke smartphone is een device waar je te allen tijde over moet kunnen beschikken. Als zich een probleem voordoet met het device, is het wel zo fijn als je hier niet teveel tijd aan kwijt bent. Daarom raden wij aan om een aanvullende garantie bij de nieuwe smartphone voor werk aan te schaffen. Dit bespaart je een hoop tijd en moeite. Met een telefoonverzekering ben je gedekt voor diefstal en schade buiten jouw schuld om. Neem contact op met Dustin voor service- en garantie-oplossingen op maat en meer informatie over vervanging of reparatie. Wij helpen je graag verder.

Laatst bijgewerkt: 11 november 2022