Inspiratie

Top 5 beste zakelijke smartphones van 2024

Top 5 zakelijke telefoons

Als zakelijke smartphonegebruiker is het belangrijk dat jouw toestel betrouwbaar is en snel functioneert. Maar denk ook aan kenmerken zoals dual-sim, deployment, beheer, beveiliging en garantie. Wij helpen je graag bij het kiezen van de smartphone die het beste bij jouw zakelijke gebruik past. Bekijk hieronder onze top 5 beste zakelijke smartphones en ons advies bij het kopen van een zakelijke telefoon.

Dustin heeft een selectie gemaakt van de 5 beste zakelijke smartphones van dit moment. Hieronder valt onder andere een zakelijke smartphone van Samsung, een zakelijke iPhone en andere merken. De onderstaande zakelijke mobiele telefoons voldoen aan de belangrijkste eigenschappen voor zakelijk gebruik. De voor- en nadelen van deze beste zakelijke werktelefoons zijn hieronder overzichtelijk opgesomd. Zo zie je direct welke smartphone je het beste kunt kiezen voor zakelijk gebruik en welke business smartphone het beste bij jouw wensen past.

1. Apple iPhone 15 Pro Max

De nieuwe stijlvolle Apple iPhone 15 Pro Max is gesmeed uit hoogwaardig titanium en is voorzien van een getextureerd matglas achterkant. Met deze smartphone draai je probleemloos al jouw apps en maak je prachtige foto’s dankzij het geavanceerde pro-camerasysteem.

+ Snelle A17 Pro-chip
+ Nieuwe actieknop om snel je favoriete functies te openen
+ Telelens met tot 5x zoom zonder dat het beeld minder scherp wordt
- Voorzien van USB-C aansluiting, waardoor kabels met Lightning aansluiting en oudere bedrade oordopjes niet passen

2. Apple iPhone 14 Pro

De Apple iPhone 14 Pro beschikt over een scherm dat altijd is ingeschakeld. Ontdek Dynamic Island, een magische nieuwe manier om te communiceren met jouw iPhone. De batterij gaat de hele dag mee, zelfs op intensieve werkdagen.

+ Snelle A16 Bionic-chip
+ Tot 29 uur video’s afspelen
+ 48MP camera met FHD-resolutie en Apple ProRAW mogelijkheid voor 4K opnames
- Oplader wordt niet meegeleverd, enkel de kabel

3. Samsung Galaxy S23 Ultra

Met de topprestaties van de Samsung Galaxy S23 Ultra sta jij nooit meer op de rem. Deze premium smartphone is gemaakt om razendsnel te reageren en efficiënt met energieverbruik om te gaan. Perfect voor videovergaderingen, werken onderweg en overal verbonden blijven.

+ Snelle Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy chipset
+ Vijf camera’s, inclusief 200MP groothoeklens
+ Dual-SIM mogelijk, handig om werk en privé gescheiden te houden
- Maximaal laadvermogen slechts 45W

4. OnePlus 11

De OnePlus 11 is een topklasse smartphone met drie geavanceerde camera’s die zeer geschikt zijn voor high quality content creatie. Dankzij de krachtige processor is de OnePlus 11 geschikt voor zware taken zoals videoconferenties en het downloaden van grote e-mailbestanden. Hierdoor is de OnePlus 11 uitermate geschikt als business smartphone voor iedereen die veel onderweg is voor werk.

+ Sterke Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 chipset
+ Binnen 30 minuten volledig opgeladen met 100W laden
+ Vijf jaar aan software- en beveiligings-updates
- Kan niet draadloos worden opgeladen

5. Apple iPhone 13

De Apple iPhone 13 is o zo pro. Met een camerasysteem met drastisch meer power. Een display dat zo snel reageert dat alles weer nieuw voelt. Uitzonderlijk robuust. En een grote sprong vooruit in batterijduur.

+ Snelle A15 Bionic-chip
+ Geavanceerd dual camerasysteem met 12 MP
+ Tot 19 uur video’s afspelen op één batterij
- Lader niet meegeleverd

Lange batterijduur & hoge prestaties

Wanneer je veel onderweg bent, is een zakelijke mobiele telefoon met een lange stand-by tijd aan te raden. Zo weet je zeker dat je niet wordt gehinderd door een (bijna) lege batterij. Een batterijduur van 9 uur bij internetgebruik is een minimale vereiste. Daarnaast zijn veel smartphones tegenwoordig uitgerust met Fast Charge-technologie, zodat de batterij bijvoorbeeld binnen 30 minuten weer tot 50% geladen is. Een snelle processor en voldoende werkgeheugen in jouw werktelefoon zorgen ervoor dat je probleemloos meerdere zware apps tegelijkertijd kunt gebruiken. Hoe meer zware apps je tegelijkertijd open hebt, hoe meer het werkgeheugen wordt belast.

Dual sim

Heb je een ander telefoonnummer voor werk en privé, maar wil je niet twee aparte mobiele telefoons gebruiken? Dan is een dual-sim smartphone de ideale uitkomst. Veel smartphones beschikken tegenwoordig over dual-sim, waarmee je twee simkaarten in één telefoon kunt gebruiken. Zo blijf je op beide telefoonnummers bereikbaar en kan je eenvoudig aangeven via welke simkaart je een oproep wilt laten lopen. Dit kan per oproep worden aangegeven of je kan hier een standaard simkaart voor kiezen. Daarnaast kan je zelf instellen via welke simkaart het datagebruik loopt.

Software en security updates

Regelmatige software-upgrades, bugfixes en beveiligingsupdates zijn belangrijk om de software op smartphones voor zakelijk gebruik veilig en actueel te houden. Apple verkoopt telefoons waarbij je kunt uitgaan van vier jaar lang patches en upgrades, voor Android is dat lang geen gewoonte. Controleer daarom altijd hoe het software- en firmware- updatebeleid van de smartphoneproducent in elkaar zit. Samsung heeft bijvoorbeeld speciaal voor de zakelijke markt een Enterprise Edition beschikbaar van populaire zakelijke modellen. Hierop is zakelijke beveiligingssoftware geïnstalleerd en de gebruiker krijgt 3-4 jaar lang elke maand kosteloos security-updates. Dit maakt een smartphone van Samsung één van de veiligste telefoons voor zakelijk gebruik.

Unified Endpoint Management (UEM)

Men werkt tegenwoordig veelal tijd- en plaatsonafhankelijk, waarbij altijd en overal toegang is tot apps en data via mobiele devices. Met UEM kan de IT-afdeling van jouw organisatie de zakelijke smartphones, applicaties en bijbehorende content efficiënt beheren, beveiligen en uitrollen vanuit één omgeving.

  • Beheer: Met UEM kan je onder andere updates geforceerd uitrollen en (gestolen/verloren) devices op afstand wissen of vergrendelen.
  • Beveiliging: Standaard zijn moderne smartphones voorzien van biometrische beveiligingsmethodes, die jouw unieke vingerafdruk, irisscan of gezicht als inlogmethode gebruiken. Mobile security biedt jouw zakelijke smartphone een extra beveiliging en beheersing. Zo voorkom je als organisatie onnodige schade als gevolg van bijvoorbeeld dataverlies.
  • Deployment: Het is van belang dat medewerkers direct hun nieuwe zakelijke smartphone in gebruik kunnen nemen. Middels deployment-tools (zoals Android Zero Touch, Apple Business Manager, Samsung Knox, Windows Autopilot) kan je meerdere smartphones (en andere devices) snel en gebruiksvriendelijke op afstand registeren en gebruiksklaar maken. Hiermee hoeven medewerkers niet meer tientallen schermen te doorlopen bij de eerste keer opstarten: ze pakken het device uit en kunnen direct inloggen. Bovendien stel je als bedrijf zelf de eisen met betrekking tot veiligheid, applicaties en toezicht op het gebruik van de devices.

Uitgebreide garantie

Een zakelijke smartphone is een device waar je te allen tijde over moet kunnen beschikken. Als zich een probleem voordoet met het device, is het wel zo fijn als je hier niet teveel tijd aan kwijt bent. Daarom raden wij aan om een aanvullende garantie bij jouw nieuwe smartphone voor zakelijk gebruik aan te schaffen. Dit bespaart je een hoop tijd en moeite. Met een telefoonverzekering ben je gedekt voor diefstal en schade buiten jouw schuld om. Neem contact op met Dustin voor service- en garantie-oplossingen op maat en meer informatie over vervanging of reparatie. Wij helpen je graag verder.

Laatst bijgewerkt: 4 januari 2024

Tags