Inspiratie

Top 5 zakelijke printers van 2024

Wanneer je een zakelijk document nodig hebt, is het van belang dat deze goed wordt afgedrukt. Omdat de printer een essentieel onderdeel is van het kantoor moet deze te allen tijde betrouwbaar zijn. Dit betekent dat het apparaat lang mee gaat, zuinig is, makkelijk te upgraden is en altijd veilig gebruikt kan worden. Welke zakelijke printer kan je dan het beste kopen? Bekijk hieronder onze top-5 beste zakelijke printers van 2024 die aan deze eisen voldoen en ons advies bij het kopen van een zakelijke printer.

De onderstaande professionele printers voldoen aan de belangrijkste vereisten voor zakelijk gebruik en zijn voorzien van uitstekende beveiliging van jouw documenten en netwerk. Bekijk hieronder de selectie beste printers voor kantoor van dit moment.

Top-5 zakelijke printers

1. Epson EcoTank ET-5850

Met de Epson EcoTank ET-5850 print, scan, kopieer en fax je met uitzonderlijk lage kosten per pagina. Met deze all-in-one printer voor kantoor voer je A4-taken snel uit dankzij de zeer hoge afdruk- en scansnelheden en automatisch dubbelzijdig printen.

+ Zeer grote papiercapaciteit met 2 A4 laden voor 250 vellen aan de voorzijde en een invoer voor 50 vellen aan de achterzijde
+ Zeer gedetailleerde prints met PrecisionCore 4S printhead
- Relatief klein faxgeheugen

2. HP OfficeJet Pro 9015e All-in-One

De HP OfficeJet Pro 9015e is ontworpen om tijd te besparen en om zo natuurlijk mogelijk met je mee te werken. Deze OfficeJet van HP is een goede printer voor een klein bedrijf, doordat het multifunctioneel in gebruik is, maar niet teveel ruimte in beslag neemt. Werk snel en handsfree met de automatische documentinvoer van 35 pagina’s en automatisch dubbelzijdig printen. Voorkom bovendien extra werk bij terugkerende taken met snelkoppelingen die je zelf in kan stellen.

+ Tot 70% minder kosten aan inkt met het HP Instant Ink programma
+ Kan randloos printen
- Heeft slechts één lade voor papier

3. Brother HL-L6400DW

De Brother HL-L6400DW is gemaakt voor de zakelijke markt en de ideale laserprinter op kantoor. Dankzij het volledig nieuwe ontwerp en de robuuste behuizing, heeft de HL-L6400DW een lange levensduur. Met een maandelijkse aanbevolen aantal afdrukken van maximaal 10.000 pagina's, voldoet de printer aan de eisen die worden gesteld binnen een zakelijke omgeving.

+ Standaard papiercapaciteit van 570 vellen kan makkelijk worden uitgebreid tot 2650 vellen
+ Voorzien van Secure Function Lock 3.0 en IPsec veiligheidsprotocollen
- Geen mogelijkheid om via USB-aansluiting te printen

4. HP OfficeJet 250 Mobile

Met de HP OfficeJet 250 Mobile print je overal op snelle en gemakkelijke wijze. Deze compacte, zakelijke inkjet printer is eenvoudig op individuele werkplekken te plaatsen. Hierdoor behoort hij tot één van de beste printers voor een kleine kantoor en één van de betere mobiele multifunctionele printers voor kantoor. Ideaal voor de financiële- of HR-afdeling, of voor het snel printen van orders in het magazijn. De HP OfficeJet 250 Mobile is makkelijk te installeren met HP Auto Wireless Connect, en voorzien van draadloos printen.

+ Zeer compact en dus op elk bureau-eiland te plaatsen
+ Batterij binnen 90 minuten opgeladen met HP Fast Charge
- Kleine papierlade

5. HP Color LaserJet Enterprise M480f

De HP Color LaserJet Enterprise M480f is ontworpen voor printen op grote schaal, op de veiligste manier. Deze printer voor een groot bedrijf is voorzien van dynamische beveiliging die met regelmaat wordt geüpdatet door de geïntegreerde software. Hierdoor is deze printer ideaal voor zakelijk gebruik.

+ Standaard ingesteld om papier en energie te besparen
+ Voorzien van printer, scanner, kopieerapparaat en fax
- Werkt enkel met cartridges met HP-circuits

Zakelijke printer kopen? Hier moet je op letten:

Als je op zoek gaat naar een printer voor kantoor zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden, zodat je de juiste printer kiest die bij de behoeften van jouw bedrijf past.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een printer?

  • Afdrukbehoeften: bekijk of je afdrukken in kleur wilt maken, zwart-wit of beide. Daarnaast kun je bepalen welke functies van de printer essentieel zijn, bijvoorbeeld enkel afdrukken of ook scannen en kopiëren;
  • Afdruksnelheid: druk je veel af, dan is het belangrijk dat een bedrijfsprinter een snelle afdruksnelheid heeft. Een snelle printer zorgt voor een hogere productiviteit en vermindert het wachten, zodat je weer snel aan het werk kunt. Overigens kunnen sommige kantoor printers ook dubbelzijdig afdrukken;
  • Papierformaat- en capaciteit: bekijk welk papierformaat je nodig hebt (A4, A3 etc.) en hoeveel papiercapaciteit je minimaal nodig hebt. Als je veel afdrukt op een dag, is het belangrijk dat je niet elke keer bezig bent met hij bijvullen van het papier in de lade;
  • Connectiviteit: om verschillende apparaten te kunnen aansluiten op de printer, is het van belang om de connectiviteitsopties van de printer te bekijken. Denk bijvoorbeeld aan USB, Ethernet en draadloze connectiviteit;
  • Beveiliging: in een zakelijke omgeving is het belangrijk dat een office printer goed beveiligd is. Bekijk daarom goed welke beveiligingsfuncties de printer biedt. Denk hierbij aan gegevenscodering, gebruikersverificatie en beveiligde afdrukopties;
  • Garantie: de standaard garantie van een printer is 1 jaar. Dit betekent dat de defecte printer een reparatietijd heeft die mogelijk te lang duurt voor je werk. Daarom raden wij aan een garantie-uitbreidingen aan te schaffen. Bij pick-up & return garantie wordt de printer opgehaald en teruggebracht. Bij next business day on-site garantie wordt de printer uiterlijk de volgende werkdag op locatie gerepareerd door een specialist.

Business-grade beveiliging

Wanneer je gebruikmaakt van draadloze printers of van printers die je kunt besturen met een mobiele app, is goede beveiliging van belang. Zo voorkom je dat anderen via het netwerk toegang krijgen tot jouw printer en verzonden bestanden. Door middel van een pincode en code-inscriptie zorgt je printer ervoor dat externe partijen deze toegang niet kunnen krijgen.

Printer met uitbreidopties

Als je een zakelijke printer aanschaft is het prettig dat de machine met je bedrijf mee kan groeien. Door bijvoorbeeld meer papierladen te hebben, verlies je niet midden in een opdracht tijd om papier bij te vullen. Een printer met meerdere aansluitmogelijkheden zorgt ervoor dat je te allen tijde verbinding kunt maken en documenten kunt afdrukken.

Energie- en inktzuinig

De aanschaf van een nieuwe zakelijke printer kan je kantoor veel kosten en tijd besparen. Moderne printers zijn vaak voorzien van toners die minder inkt verbruiken of die je gemakkelijk zelf kunt bijvullen. Hierdoor bespaar je kosten op materiaal en onderhoud. Daarnaast zijn office printers die zijn voorzien van een Energy Star-certificering energiezuiniger en gaan tevens langer mee. Zo bespaar je dubbel op uitgaven voor je bedrijf.

Welke printer op kantoor?

Zoals hierboven aangegeven, zijn er een aantal zaken waarop je kunt letten bij het kopen van een nieuwe office printer. Afhankelijk van de grootte van het kantoor waar je werkt, kun je bepalen welk type printer het beste bij jouw bedrijf past. Zo is de behoefte op een kleiner kantoor anders dan op een groter kantoor. Dit heeft onder andere te maken met de ruimte die beschikbaar is en hoe vaak de printer gebruikt wordt.

Welk type printer wordt tegenwoordig in een kantooromgeving het meest gebruikt?
Kan je het beste kiezen voor een laserprinter of een inkjetprinter voor kantoor? In een zakelijke kantooromgeving wordt tegenwoordig vaak gekozen voor een laserprinter. Dergelijke printers hebben een hogere afdruksnelheid dan inkjetprinters - wat met name fijn is bij het afdrukken van grote hoeveelheden documenten - en een goede afdrukkwaliteit. Bovendien zijn ze duurzamer vanwege het robuuste ontwerp voor intensief gebruik. Ook zijn laserprinters doorgaans voorzien van een ingebouwde netwerkfunctionaliteit, waardoor ze eenvoudig door meerdere gebruikers in een kantooromgeving gedeeld kunnen worden.

In sommige gevallen zijn inkjetprinters juist een fijne keuze in plaats van een laserprinter. Zo zijn ze compacter qua formaat, wat het een goede printer maakt voor een klein kantoor met beperkte ruimte. Ook leveren ze doorgaans hoge afdrukkwaliteit, wat essentieel kan zijn voor marketingmateriaal, grafisch ontwerp of presentaties. Daarnaast zijn inkjetprinters beter geschikt voor het afdrukken op fotopapier, labels of transparanter.

Gewone printer of multifunctional voor kantoor?
De keuze tussen een gewone printer of een multifunctionele printer (ook wel een all-in-one printer genoemd) voor kantoor hangt van een aantal factoren af. Bedenk waarvoor je de printer wilt gebruiken. Als je naast printen ook wilt scannen en kopiëren, is een multifunctionele printer aan te raden. Heeft jouw kantoor beperkte ruimte, dan is een all-in-one printer een goede keuze, omdat het meerdere functies in één apparaat biedt. Denk bijvoorbeeld aan een klein kantoor of een thuiskantoor.

Hoe lang gaat een printer mee zakelijk?
De levensduur van een zakelijke printer hangt van een aantal factoren af. Denk hierbij onder andere aan het onderhoud en het gebruik ervan. Over het algemeen gaan inkjetprinters 3 tot 5 jaar mee bij regelmatig gebruik. Laserprinters hebben doorgaans een langere levensduur. In een zakelijke omgeving is dit 5 tot 10 jaar, afhankelijk van hoe intensief deze gebruikt wordt.

Om de levensduur van je printer te verlengen, is het belangrijk om deze regelmatig te onderhouden. Maak de printer regelmatig schoon en vervang de verbruiksartikelen, zoals de inktcartridges of toners.

Laatst bijgewerkt: 4 januari 2024

Tags