Inspiratie

Top 5 zakelijke printers van 2024

Wanneer je een zakelijk document nodig hebt, is het van belang dat deze goed wordt afgedrukt. Omdat de printer een essentieel onderdeel is van het kantoor moet deze te allen tijde betrouwbaar zijn. Dit betekent dat het apparaat lang mee gaat, zuinig is, makkelijk te upgraden is en altijd veilig gebruikt kan worden. Welke zakelijke printer kan je dan het beste kopen? Bekijk hieronder onze top-5 beste zakelijke printers van 2024 die aan deze eisen voldoen en ons advies bij het kopen van een zakelijke printer.

De onderstaande professionele printers voldoen aan de belangrijkste vereisten voor zakelijk gebruik en zijn voorzien van uitstekende beveiliging van jouw documenten en netwerk. Bekijk hieronder de selectie beste printers voor kantoor van dit moment.

Top-5 zakelijke printers

1. HP Color LaserJet Pro M282nw A4 MFP

Krijg hoogwaardige kleuren en optimale printprestaties met originele HP-tonercartridges met JetIntelligence. Eenvoudig beheer van afdruk-, scan- en kopieertaken met een intuïtief touchscreen. Energie besparen dankzij de HP Auto-aan / Auto-uit technologie. Print snel al je zakelijke documenten. Deze printer levert je documenten op hoge snelheid.

+ Optimale beveiliging met realtime dreigingsdetectie en softwarevalidatie
+ Eenvoudig printen en scannen vanaf je mobiele apparaat, met HP Smart

2. Xerox VersaLink C7120DN A3 MFP

Wat heb je morgen nodig? Het is moeilijk de toekomst te voorspellen, maar met Xerox VersaLink is het gemakkelijk om voorbereid te zijn. Afdrukken zijn slechts een klein deel van wat het kan doen. Samen met de ingebouwde, uitgebreide beveiligingsfuncties bieden deze Workplace Assistants de dagelijkse, essentiële functies die je nu nodig hebt, met voldoende ruimte om nieuwe functies toe te voegen naarmate je werk zich ontwikkelt.

+ Betrouwbare veiligheid
+ Uitstekende afdrukkwaliteit
+ Aanpasbare technologie die kan worden aangepast aan je behoeften

3. Canon i-SENSYS MF655CDW A4 MFP

Deze Canon printer biedt uitgebreide connectiviteit met de cloud en mobiele apparaten. Dit maakt het gemakkelijk om toegang te krijgen tot documenten, waar je ook bent, en gestroomlijnde workflows maken dagelijkse taken eenvoudiger. Pas je workflows aan met de softwarebibliotheek, waarmee je met één tik opgeslagen formulieren kunt afdrukken, naar e-mail kunt scannen en documenten kunt kopiëren.

+ Ingebouwde cloudconnectiviteit
+ Intuïtieve gebruikerservaring
+ Betrouwbare beveiliging

4. Epson EcoTank ET-16650 A3 MFP

Deze functierijke EcoTank van Epson maakt van taken in het A3-formaat een fluitje van een cent en biedt lage kosten per pagina. Taken tot A3-formaat kunnen snel worden afgewerkt dankzij de snelle afdruk- en scansnelheden, twee vakken aan de voorzijde voor 250 vellen, een invoer achteraan van 50 vellen en een A3-ADM voor 50 vellen. Je kunt naar wens afdrukken met mobiel printen, Ethernet of een LCD-aanraakscherm van 10,9 cm met harde toetsen.

+ Extreem snelle afdruk- en scansnelheden: 25 ipm
+ Mobiel printen en mobiele connectiviteit
+ Zeer lage kosten per pagina: economisch inktcartridgesysteem

5. Brother HL-L2400DW A4

Verbeter je productiviteit waar je ook bent, thuis of op kantoor, met de handig aangesloten Brother HL-L2400DW. Deze zwart-witlaserprinter heeft een breed scala aan efficiëntieverhogende functies, waardoor je tijd kunt besparen met snel foutloos afdrukken, automatisch dubbelzijdig afdrukken en een ruime papiermagazijncapaciteit. De printer is eenvoudig te installeren en door de Brother Mobile Connect-app te downloaden kun je vanaf vrijwel elke locatie afdrukken, zodat je slimmer kunt werken.

+ Tot 30 pagina's afdrukken per minuut (2-zijdig afdrukken, tot 15 pagina's per minuut)
+ Invoerlade voor 250 vellen
+ 5 GHz wifi en USB, Brother Mobile Connect-app

Zakelijke printer kopen? Hier moet je op letten:

Als je op zoek gaat naar een printer voor kantoor zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden, zodat je de juiste printer kiest die bij de behoeften van jouw bedrijf past.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een printer?

  • Afdrukbehoeften: bekijk of je afdrukken in kleur wilt maken, zwart-wit of beide. Daarnaast kun je bepalen welke functies van de printer essentieel zijn, bijvoorbeeld enkel afdrukken of ook scannen en kopiëren;
  • Afdruksnelheid: druk je veel af, dan is het belangrijk dat een bedrijfsprinter een snelle afdruksnelheid heeft. Een snelle printer zorgt voor een hogere productiviteit en vermindert het wachten, zodat je weer snel aan het werk kunt. Overigens kunnen sommige kantoor printers ook dubbelzijdig afdrukken;
  • Papierformaat- en capaciteit: bekijk welk papierformaat je nodig hebt (A4, A3 etc.) en hoeveel papiercapaciteit je minimaal nodig hebt. Als je veel afdrukt op een dag, is het belangrijk dat je niet elke keer bezig bent met hij bijvullen van het papier in de lade;
  • Connectiviteit: om verschillende apparaten te kunnen aansluiten op de printer, is het van belang om de connectiviteitsopties van de printer te bekijken. Denk bijvoorbeeld aan USB, Ethernet en draadloze connectiviteit;
  • Beveiliging: in een zakelijke omgeving is het belangrijk dat een office printer goed beveiligd is. Bekijk daarom goed welke beveiligingsfuncties de printer biedt. Denk hierbij aan gegevenscodering, gebruikersverificatie en beveiligde afdrukopties;
  • Garantie: de standaard garantie van een printer is 1 jaar. Dit betekent dat de defecte printer een reparatietijd heeft die mogelijk te lang duurt voor je werk. Daarom raden wij aan een garantie-uitbreidingen aan te schaffen. Bij pick-up & return garantie wordt de printer opgehaald en teruggebracht. Bij next business day on-site garantie wordt de printer uiterlijk de volgende werkdag op locatie gerepareerd door een specialist.

Business-grade beveiliging

Wanneer je gebruikmaakt van draadloze printers of van printers die je kunt besturen met een mobiele app, is goede beveiliging van belang. Zo voorkom je dat anderen via het netwerk toegang krijgen tot jouw printer en verzonden bestanden. Door middel van een pincode en code-inscriptie zorgt je printer ervoor dat externe partijen deze toegang niet kunnen krijgen.

Printer met uitbreidopties

Als je een zakelijke printer aanschaft is het prettig dat de machine met je bedrijf mee kan groeien. Door bijvoorbeeld meer papierladen te hebben, verlies je niet midden in een opdracht tijd om papier bij te vullen. Een printer met meerdere aansluitmogelijkheden zorgt ervoor dat je te allen tijde verbinding kunt maken en documenten kunt afdrukken.

Energie- en inktzuinig

De aanschaf van een nieuwe zakelijke printer kan je kantoor veel kosten en tijd besparen. Moderne printers zijn vaak voorzien van toners die minder inkt verbruiken of die je gemakkelijk zelf kunt bijvullen. Hierdoor bespaar je kosten op materiaal en onderhoud. Daarnaast zijn office printers die zijn voorzien van een Energy Star-certificering energiezuiniger en gaan tevens langer mee. Zo bespaar je dubbel op uitgaven voor je bedrijf.

Welke printer op kantoor?

Zoals hierboven aangegeven, zijn er een aantal zaken waarop je kunt letten bij het kopen van een nieuwe office printer. Afhankelijk van de grootte van het kantoor waar je werkt, kun je bepalen welk type printer het beste bij jouw bedrijf past. Zo is de behoefte op een kleiner kantoor anders dan op een groter kantoor. Dit heeft onder andere te maken met de ruimte die beschikbaar is en hoe vaak de printer gebruikt wordt.

Welk type printer wordt tegenwoordig in een kantooromgeving het meest gebruikt?
Kan je het beste kiezen voor een laserprinter of een inkjetprinter voor kantoor? In een zakelijke kantooromgeving wordt tegenwoordig vaak gekozen voor een laserprinter. Dergelijke printers hebben een hogere afdruksnelheid dan inkjetprinters - wat met name fijn is bij het afdrukken van grote hoeveelheden documenten - en een goede afdrukkwaliteit. Bovendien zijn ze duurzamer vanwege het robuuste ontwerp voor intensief gebruik. Ook zijn laserprinters doorgaans voorzien van een ingebouwde netwerkfunctionaliteit, waardoor ze eenvoudig door meerdere gebruikers in een kantooromgeving gedeeld kunnen worden.

In sommige gevallen zijn inkjetprinters juist een fijne keuze in plaats van een laserprinter. Zo zijn ze compacter qua formaat, wat het een goede printer maakt voor een klein kantoor met beperkte ruimte. Ook leveren ze doorgaans hoge afdrukkwaliteit, wat essentieel kan zijn voor marketingmateriaal, grafisch ontwerp of presentaties. Daarnaast zijn inkjetprinters beter geschikt voor het afdrukken op fotopapier, labels of transparanter.

Gewone printer of multifunctional voor kantoor?
De keuze tussen een gewone printer of een multifunctionele printer (ook wel een all-in-one printer genoemd) voor kantoor hangt van een aantal factoren af. Bedenk waarvoor je de printer wilt gebruiken. Als je naast printen ook wilt scannen en kopiëren, is een multifunctionele printer aan te raden. Heeft jouw kantoor beperkte ruimte, dan is een all-in-one printer een goede keuze, omdat het meerdere functies in één apparaat biedt. Denk bijvoorbeeld aan een klein kantoor of een thuiskantoor.

Hoe lang gaat een printer mee zakelijk?
De levensduur van een zakelijke printer hangt van een aantal factoren af. Denk hierbij onder andere aan het onderhoud en het gebruik ervan. Over het algemeen gaan inkjetprinters 3 tot 5 jaar mee bij regelmatig gebruik. Laserprinters hebben doorgaans een langere levensduur. In een zakelijke omgeving is dit 5 tot 10 jaar, afhankelijk van hoe intensief deze gebruikt wordt.

Om de levensduur van je printer te verlengen, is het belangrijk om deze regelmatig te onderhouden. Maak de printer regelmatig schoon en vervang de verbruiksartikelen, zoals de inktcartridges of toners.

Laatst bijgewerkt: 29 februari 2024

Tags