Top 5 zakelijke headsets
Om productief bezig te zijn is het belangrijk dat je ongestoord kunt werken. Omgevingsgeluid kan afleidend zijn en zorgt ervoor dat je meer stress ervaart omdat je aandacht verdeeld is. Het gebruik van een goede zakelijke headset helpt je bij ontspannen werkdagen. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten zakelijke headsets, waardoor je vragen kunt hebben zoals: “Wat is de beste draadloze headset?”, “Wat is een goede headset voor kantoor?” en “Wat is een goede headset voor videoconferenties?”. Om je hierbij te helpen, heeft Dustin de top 5 beste office headsets op een rij gezet, zodat je ongestoord thuis of op kantoor aan de slag kunt gaan.
De onderstaande headsets voldoen aan de belangrijkste vereisten voor zakelijk gebruik en bevatten stuk voor stuk ruisonderdrukkende microfoontechnologieën.
1. Jabra Evolve2 65
Wil je weten wat een goede draadloze headset is, bekijk dan eens de Jabra Evolve2 65. Jabra schroeft de telefoonprestaties van de Jabra Evolve serie verder op in de Jabra Evolve2 65. De draadloze headset is voorzien van professionele microfoons en door toepassing van een hoogwaardige digitale chipset, gecombineerd met de nieuwste signaalverwerkingstechnologie. Dit maakt de Jabra Evolve2 65 de beste draadloze headset met microfoon.
+ 37 uur te gebruiken op één batterij
+ Drie hoogwaardige ingebouwde speakers met Active Noise Cancelling technologie
+ Ook verkrijgbaar in mono-model
- Kan dubbel geluid geven wanneer koptelefoon aan twee apparaten tegelijk is gekoppeld
2. POLY Voyager V4320 USB-A Teams
Vraag je je af welke headset voor Microsoft Teams geschikt is of wat een goede headset is voor videovonferenties, dan is de Poly Voyager V4320 USB-A Teams een zeer geschikte keuze. Aangezien het Microsoft Teams gecertificeerd is en compatibel is met alle softphones, is dit ideaal als callcenter headset of als zakelijke headset voor videoconferenties. Deze draadloze office headset is een comfortabele en flexibele oplossing voor jouw professionele hybride werkplek. Dankzij de verschillende bedieningsknoppen op de Poly Voyager V4320 kun je eenvoudig gesprekken aannemen, het volume regelen, de microfoon dempen en nog veel meer.
+ Acoustic Fence-technologie: vermindering van achtergrondlawaai bij het uitzenden van spraak
+ Lange batterijlevensduur: tot 24 uur gesprekstijd en tot 47 uur luistertijd
+ Dubbele USB-A + Bluetooth-aansluiting om de headset op meerdere apparaten te gebruiken
- Geen USB-C aansluiting en dus niet compatibel met draad met moderne smart-devices
3. Logitech Zone Wireless
Wil je weten welke headset voor kantoor geschikt is of welke headset voor thuiswerken fijn is? De Logitech Zone Wireless headset maakt hybride werken overal mogelijk; thuis, op kantoor of onderweg. De headset is voorzien van actieve ruisonderdrukking die ongewenst omgevingsgeluid dempt, zodat je je beter kunt concentreren en dus productiever kunt werken. Deze noise cancelling headset voor kantoor heeft een intuïtieve en eenvoudige interface om het volume te regelen en om oproepen te beantwoorden/beëindigen.
+ 90% actieve ruisonderdrukking, ongeacht de locatie
+ Makkelijk te koppelen aan meerdere apparaten met versleutelde Bluetooth-technologie
+ Zeer makkelijk te muten met inklapbare microfoonarm
- Omgevingsgeluid zoals wind in microfoon wel voor gebruiker te horen
4. Jabra Evolve 40 UC Stereo
Als je je afvraagt “Wat is een goede bedrade headset?”, dan is de Jabra Evolve 40 UC Stereo een slimme keuze. Deze stijlvolle werk headset is eenvoudig aan te sluiten via de USB-kabel of 3.5 mm jack van je laptop, pc of mobiele apparaat. En met de handige etui, neem de Jabra Evolve 40 UC headset eenvoudig met je mee.
+ Direct aan de slag middels Plug-and-Play
+ Makkelijk gesprekken starten met de functieknop op de headset
+ Door het bezetlampje op de oorschelp weten collega’s dat je in gesprek bent
- Minder bewegingsvrijheid dan een draadloze headset
5. POLY Voyager 5200 headset
Of je nu thuis, op kantoor of onderweg aan het werk bent, de POLY Voyager 5200 houdt je overal verbonden. Deze stijlvolle mono in-ear headset verbindt via Bluetooth met al jouw apparaten en zorgt dat je overal verstaanbaar bent door de uitstekende ruisonderdrukking (windsmart-technologie).
+ Kan aan meerdere apparaten tegelijk worden gekoppeld via Bluetooth en via NFC
+ Reageert op ingebouwde stemcommando’s
+ Oorhaak is makkelijk te wisselen tussen het linker- en rechteroor
- Het vereist wat finesse om de haak te combineren met een bril
Waar moet je op letten bij het kopen van een zakelijke headset?
Wanneer je een zakelijke headset koopt, zijn er een aantal zaken waarop je moet letten. Uiteraard dien je hierbij ook rekening te houden met jouw persoonlijke behoeften. Bedenk allereerst of je een bedrade headset wilt of liever een draadloze headset. Als je kiest voor een bedrade headset heb je als grootste voordeel dat je deze niet hoeft op te laden of batterijen hoeft te vervangen. Daarnaast is de geluidkwaliteit erg goed, aangezien er geen compressie nodig is om het geluid draadloos over te brengen. Houd er wel rekening mee dat je met een bedrade headset beperkt bent in je bewegingsvrijheid. Waarom een draadloze headset kiezen voor zakelijk gebruik? Het voornaamste voordeel is de vrijheid en mobiliteit. Zo kun je tijdens een gesprek zonder een wirwar van kabels van je werkplek opstaan. Daarnaast koppel je een draadloze zakelijke headset gemakkelijk aan meerdere apparaten, zoals je smartphone en laptop.
Andere zaken om rekening mee te houden bij het kopen van een zakelijke headset zijn:
- Connectiviteit: bekijk goed welke aansluitmogelijkheden de headset heeft en of deze geschikt zijn voor jouw apparatuur waarmee je de headset gebruikt. Zo heeft de ene headset een USB-kabel of USB-dongle en de andere headset een Bluetooth verbinding;
- Geluidskwaliteit: als je vaak in vergaderingen zit of gesprekken voert, is het belangrijk dat je goed verstaanbaar bent en jouw gesprekspartner goed kunt horen. Kijk daarom naar de geluidskwaliteit van de headset en of deze beschikt over een goede microfoon. Daarnaast zijn veel zakelijke headsets tegenwoordig uitgerust met ruisonderdrukking. Dit is met name handig als je in eens drukkere (kantoor)omgeving werkt en je goed verstaanbaar moet blijven tijdens gesprekken;
- Comfort: draag je jouw headset langere tijd op een dag, dan is het van belang dat deze comfortabel zit. Kijk naar de pasvorm van de headset, of deze te verstellen is en of de oorkussens zacht zijn;
- Extra functies: veel zakelijke headsets zijn uitgerust met handige functies, waaronder een mute-knop, volumeregeling en een ANC-knop (active noise cancellation).
Een headset tegen omgevingsgeluid
Omgevingsgeluid is één van de grootste struikelblokken bij veel werkplekken. Het kan ervoor zorgen dat je je lastig kan concentreren of dat je niet goed te verstaan bent tijdens vergaderingen. Actieve ruisonderdrukking (ANC) zorgt ervoor dat je omgevingsgeluiden, zoals airconditioning of pratende huisgenoten, minder hoort waardoor je niet afgeleid raakt tijdens het werken.
Daarnaast helpen ruisonderdrukkende microfoons tijdens vergaderingen door achtergrondgeluiden te dempen en je stemgeluid te verbeteren. Zo hoef je tijdens een vergadering niet het volume te verhogen of je stem te verheffen, wat beter is voor je gehoor en je keel.
Handige ergonomische functies
Wanneer je dagelijks veel lange gesprekken hebt, biedt een koptelefoon met ingebouwde microfoon uitkomst. Zo hoef je tijdens het bellen jouw telefoon niet tegen je oor te houden en houd je tevens beide handen vrij om aantekeningen te maken. Dit zorgt voor een betere houding voor je nek, schouders en rug.
Veel koptelefoons zijn voorzien van zachte oorkussens, wat de druk op het hoofd en de oren vermindert. Hierdoor zit de headset de hele dag comfortabel, ook tijdens langdurig gebruik. Daarnaast zorgen verstelbare hoofdbanden voor een goede pasvorm. Jabra gaat een stap verder met Jabra SafeTone. Deze ingebouwde functie biedt optimale gehoorbescherming door schadelijke geluidspieken te voorkomen.
Bepaalde zakelijke headsets zijn uitgerust met dual connection. Hiermee maak je gelijktijdig verbinding met twee apparaten, zoals je pc en smartphone. Zo schakel je moeiteloos tussen gesprekken op verschillende platformen zonder de koptelefoon te hoeven loskoppelen.
Draadloze versus bekabelde koptelefoon
Het verschil tussen een draadloze en bekabelde koptelefoon ligt hem in de aansturing. Een bekabelde koptelefoon is verbonden aan de computer of laptop via een USB-kabel of een 3,5 mm-aansluiting. Deze headsets zijn compatibel met de meeste besturingssystemen en bieden een eenvoudige plug-and-play oplossing die nooit de verbinding verliest vanwege een lege accu of slechte verbinding.
Een draadloze koptelefoon maakt verbinding via Bluetooth of een losse USB-ontvanger. Met deze koptelefoons is het mogelijk om door de kamer te lopen tijdens vergaderingen en zo even de benen te strekken en een kop koffie te pakken. Deze vrijheid komt ook van pas in een druk kantoor, waarbij een rustigere omgeving opgezocht kan worden tijdens de vergadering, mits de headset binnen het bereik van de ontvanger blijft.