Beamers & accessoires

Beamers (ook wel projectors genoemd) projecteren het beeld van een laptop/computer op een groot scherm of op de muur. Bij het kopen van een beamer is het verstandig om eerst een aantal zaken na te gaan, waaronder hoe groot de ruimte is waarin je gaat projecteren en of de ruimte donker of verlicht is. Er zijn namelijk verschillende soorten beamers die aan diverse behoeften voldoen. Hieronder nemen we de belangrijkste specificaties en kenmerken door.

Helderheid

Een van de belangrijkste kenmerken voor een beamer in bijvoorbeeld een vergaderzaal is dat deze helder is. In een lichte vergaderruimte is het projectorbeeld vaak te zwak en onduidelijk, omdat de projector te zwak is. Als je weet dat de beamer in een lichte ruimte zal worden gebruikt, dien je een heldere projector te kopen. De helderheid wordt gemeten in lumen. In vergaderzalen bevelen wij een helderheid van ongeveer 3 000 - 4 000 lumen of meer aan.

Resolutie

Verschillende beamers hebben uiteenlopende resolutieniveaus. Een hogere resolutie betekent een scherper beeld, waarbij je meer informatie kwijt kunt als je jouw computer op de beamer aansluit. De meest voorkomende resoluties zijn 1280 x 800 pixels en 1920 x 1080 pixels (ook bekend als Full HD). Goedkopere projectoren kunnen echter resoluties van slechts 1024 x 768 pixels hebben.

Afstand en beeldgrootte

Uiteraard is het belangrijk om te bedenken hoe groot het te projecteren beeldgebied moet zijn. De beeldgrootte hangt grotendeels af van de afstand van de projector tot de muur of het beamerscherm. Een grotere afstand betekent dat het beeld groter is, maar dit vereist ook een helderdere beamer.

Als je de beamer niet ver weg kunt plaatsen, zijn er zogenaamde ‘short throw’ beamers die op zeer korte afstand een groot beeld kunnen projecteren. Deze zijn ook ideaal voor collegezalen en andere plaatsen waar iemand voor het scherm moet staan.

Filters

Toont 18 van 130 producten