Artikelen voor het perfecte thuiskantoor

Vindt u het moeilijk om productief te zijn als u thuis werkt? Hier geven we u tips en inspiratie om u te helpen uw kantoor thuis perfect uit te rusten.

Het opzetten van een kantoor thuis klinkt misschien als het makkelijkste ding in de wereld: in het ergste geval kunt u ook aan de keukentafel werken, toch? Maar zo simpel is het nou ook weer niet. Tenminste niet als u langer productief wilt zijn en continuïteit wilt krijgen in uw werk.

Onze beste tip is om een plan te maken en na te denken over hoe uw werkplek moet worden ingericht. Dit nog voordat u begint met opknappen of investeren in apparatuur. Omdat de ruimte thuis vaak beperkt is, is het belangrijk om een balans te vinden, zodat u genoeg bewegingsruimte hebt om goed te zitten en comfortabel te werken, zonder te veel vloerruimte op te offeren.

De basis bestaat uit een goede bureaustoel en een goed bureau. Dan komen de tools om mee te werken vanzelf. Hier bespreken we enkele van de belangrijkste.

Waar je aan kunt denken als je thuis werkt

Laptop

De overgrote meerderheid heeft een computer nodig om mee te werken en voor velen is een laptop de meest voor de hand liggende keuze. Immers, een van de grootste voordelen van thuis werken is dat u op uw balkon kunt gaan zitten of op de bank kan gaan liggen voor de afwisseling. Lees meer over de verschillende modellen en bedenk hoe groot een scherm moet zijn, welke connectiviteit en hoe hoog de prestaties moeten zijn die u nodig hebt om efficiënt te werken.

Laat me de producten zien

Dockingstation

Een veel voorkomende fout die veel mensen maken wanneer ze thuis beginnen te werken is dat ze hun laptop openklappen op de keukentafel en beginnen te werken. Maar voor langere tijd gebogen over een laptop zitten is geen goed idee. Om een goede werkpositie te krijgen, moet u het scherm, het toetsenbord en de muis op uw computer aansluiten. Als uw pc moderne USB-C-dockingstations ondersteunt, is dit eenvoudiger dan ooit omdat u stroom en alle aansluitingen die u nodig hebt krijgt via dezelfde kabel.

Laat me de producten zien

Beeldscherm

De eenvoudigste manier om een betere ergonomie te krijgen bij het werken vanuit huis is door een extern beeldscherm aan te sluiten. Met een verstelbaar beeldscherm kunt u uw werk op ooghoogte plaatsen voor een meer neutrale en ontspannen werkhouding. Veel mensen werken graag met dubbele schermen voor maximale desktopruimte, maar de laatste tijd zijn er ultrabrede en gebogen schermen ontwikkeld die hetzelfde doel dienen. Het is belangrijk om een scherm te kiezen dat bij uw taken past en geschikt is voor uw werkruimte. Een te groot scherm kan minstens zo'n grote ergernis zijn als een te klein scherm!

Laat me de producten zien

Headset

Slechte audio kan elke videovergadering of Skype-gesprek verpesten en vaak is het de schuld van de apparatuur. Het beste wat u doen om de gesprekskwaliteit te verbeteren, is het gebruik van een headset met een ingebouwde microfoon. Voor af en toe gesprekken kan een eenvoudigere variant voldoende zijn, maar als u uren per dag in vergaderingen zit, is het misschien de moeite waard om naar meer geavanceerde modellen te kijken. Deze kunnen bijvoorbeeld draadloos zijn en actieve ruisonderdrukking gebruiken.

Laat me de producten zien

Toetsenbord

Het ingebouwde toetsenbord van uw laptop werkt goed wanneer u onderweg bent, maar wanneer u thuis werkt, is een extern toetsenbord een must. Sommigen geven de voorkeur aan een laptopachtig toetsenbord, anderen aan gamingtoetsenborden met mechanische schakelaars en knipperende lichten. Het belangrijkste is dat u kiest voor een toetsenbord dat comfortabel aanvoelt om op te typen. Voor een zo net mogelijk bureau, kunt u kiezen voor een draadloos toetsenbord.

Laat me de producten zien

Muis

Met een goede computermuis kunt u uw productiviteit verhogen en uw werk beter laten verlopen. Als u thuis werkt en u zich tussen verschillende plaatsen in uw huis verplaatst, kiest u een model dat op veel verschillende oppervlakken werkt. Er zijn ook veel goede alternatieven voor traditionele computermuizen die nuttig kunnen zijn bij langdurig werk of kunnen worden gebruikt ter afwisseling.

Laat me de producten zien

Printer

De trend is dat we meer digitaal werken en minder printen, maar er is geen ontkomen aan het feit dat de printer nog steeds een duidelijke plaats heeft in een kantoor thuis. Naast dat het u de mogelijkheid geeft om te printen wanneer u dat wilt, is de multifunctionele printer een uitstekend hulpmiddel voor het digitaliseren van al het papier dat zich anders zou hebben opgestapeld op uw bureau.

Laat me de producten zien

Webcam

Hoewel u in theorie de webcam op uw laptop kunt gebruiken, wordt het niet aanbevolen. Mede omdat de beeldkwaliteit zich zelden kan meten aan dat van een speciale webcam. Deels omdat het bijna onmogelijk is om er goed uit te zien als u schuin gefilmd wordt van onderen. Met een goede webcam geplaatst op ooghoogte en goede verlichting, zal het resultaat aanzienlijk beter zijn.

Laat me de producten zien

Router

Wanneer we in de cloud werken en een groot deel van onze dagelijkse communicatie via het netwerk beheren, is een stabiele verbinding een must. Naast een snelle verbinding, hebt u een router nodig die al uw apparaten dekking kan geven ongeacht of u op het terras, in de keuken of in de badkamer bent.

Laat me de producten zien

Monitorarmen, standaards en wandsteunen

Een slimme truc om het bureau-oppervlak te optimaliseren is om de ingebouwde voet van het scherm te vervangen door een monitorarm, deze aan de muur te bevestigen met een muurbevestiging of de laptop te verhogen met een standaard. Voor wie de ultieme werkruimte wil creëren, zijn er verschillende varianten in alle prijsklassen.

Laat me de producten zien

Reinigingsproducten

Als u gewend bent om in een kantoor te zitten waar iemand anders voor u schoonmaakt, zult u al snel beseffen dat u iets moet doen aan de stoflaag op uw computerscherm en de broodkruimels in uw toetsenbord. Met perslucht in blik, doekjes en schermreiniging, komt u heel ver.

Laat me de producten zien

Noodstroomvoorzieningen

Bescherm uw apparatuur tegen overspanning met een Protection Box. Deze is ontworpen om stroomtoevoer te filteren tegen overspanning en indirecte effecten van blikseminslag.

Met een UPS bent u er zeker van dat er geen gegevens verloren gaan als gevolg van stroomuitval. U heeft altijd een noodstroomvoorziening voor uw computerapparatuur bij de hand. Mocht de stroomstoring langer aanhouden, heeft u alle tijd om uw bestanden veilig op te slaan en is uw behoud van data gegarandeerd.

Laat me de producten zien