Chat

Kies de monitor die bij u past

De juiste monitor is voor de ene medewerker niet per se geschikt voor de ander. Dit is namelijk afhankelijk van waar de computer voor wordt gebruikt.

Kies het juiste formaat
Een van de eerste dingen waar mensen naar kijken als ze een monitor moeten kiezen, is het formaat. Sommigen willen één groot scherm, anderen willen drie schermen naast elkaar en weer anderen kunnen prima uit de voeten met een laptopscherm. Het is van belang dat er wordt gekeken naar de behoeften van elke medewerker, zodat ze niet een onnodig groot scherm hebben van veel te veel schermen.

Let op duurzaamheid
Je kunt op meerdere dingen letten als je een monitor wilt kopen die minder belastend is voor het milieu. Kijk bijvoorbeeld eens naar de energie-efficiëntie van een monitor conform het Europese energielabel. Het label heeft een schaal van AE, waarbij A het beste is en E het slechtst.

Houd rekening met je houding
Een grotere monitor betekent niet alleen een hogere energie, maar mogelijk ook een grotere kans op nekproblemen. Hoe groter de monitor moet zijn dat je moet zitten om te voorkomen dat je hoofd te veel moet draaien als je op je scherm kijkt.

Artikelen over monitoren