Kies met de RollerMouse voor meer comfort en minder pijn tijdens je werk

Tegenwoordig gebruiken we bijna allemaal wel dagelijks een computer en dit heeft invloed op lichaamsdelen zoals de armen, rug, schouders, nek, handen en polsen. De vele herhaalde bewegingen die we maken als we een traditionele muis gebruiken, kunnen op termijn leiden tot pijn aan het bovenlichaam. Je kunt hier echter wat aan doen.


De belangrijkste oorzaak van ziekteverzuim op het werk is spier- en gewrichtspijn als gevolg van onjuiste hulpmiddelen en eenzijdig werk aan je bureau.

– De RollerMouse kan de oplossing zijn voor inefficiëntie, ziekteverzuim en dure behandelingen. Ik kan alleen maar zeggen dat een centrale plaatsing van het lichaam perfect is. Dankzij de RollerMouse krijgen je handen, armen, schouders en nek rust als je werkt, en heb je geen last meer van spanning, een eenzijdige houding of een muisarm. Het doel van de RollerMouse is om fouten en overbelasting tot een minimum te beperken. "Met dit product word je automatisch in een ergonomische houding gedwongen. Je werkt met beide handen voor je lichaam, wat de meest ontspannen houding is omdat je alleen de kleinste spieren gebruikt en aanspant," aldus Ole Vest van Contour Design in Denemarken.

Ole Vest benadrukt ook dat je even tijd nodig hebt om aan hun producten te wennen – maar het gaat puur om een gewoonte die je moet aanleren, zegt hij.

– Onze producten zijn ontworpen voor het individu en de RollerMouse kan je helpen om een goede relatie met je lichaam aan te gaan en te behouden, en slijtage te voorkomen. Als je iets nieuws uitprobeert, heb je even tijd nodig om eraan te wennen en dat geldt natuurlijk ook voor onze producten. Maar na slechts een paar dagen met een RollerMouse merken de meeste mensen al verschil. Als je eenmaal met een RollerMouse werkt, wil je nooit meer terug naar een traditionele muis. Met de RollerMouse werk je efficiënter, je beweegt meer en je profiteert van ongekende precisie – wat pijn en ongemakken voorkomt.

De producten van Contour Design zijn in laboratoria van de Harvard University in de Verenigde Staten onderzocht. Uit deze onderzoeken bleek dat je polsen en schouders in een betere positie staan als je met de RollerMouse werkt, vergeleken met een gewone muis. Het onderzoek toont bovendien aan dat: - 79% van de mensen vindt dat de werkgever een werkplek moet creëren, waar werknemers geen letsel oplopen of pijn ervaren als ze achter hun computer zitten
- 99% van de gebruikers zegt dat de overstap naar een centrale muisaanwijzer pijn en ongemak wegneemt.

Er is dus een duidelijk verband tussen de keuze voor een muis, ergonomische hulpmiddelen en comfort op de werkplek.