Apple Business Manager & Microsoft Intune: een
effectieve combinatie

Beheer je devices eenvoudig

Apple Business Manager is een IT support portal voor bedrijfsmatig aangeschafte iPhones, iPads, Mac-computers en andere Apple apparaten. De portal biedt volledige ondersteuning voor Microsoft Intune en andere Mobile Device Management-oplossingen. Met de cloud based Business Manager-portal manage je de apparaten en ondersteun je de gebruikersrechten en digitale content.

Single Sign-On op macOS

Microsoft ondersteund nu ook Platform Single Sign-on (SSO) op macOS! Met de Microsoft Enterprise SSO-invoegtoepassing voor Apple devices worden nu zowel iOS, iPadOS als macOS ondersteund. Hiermee hoef je nog maar één keer in te loggen met je Microsoft Entra-ID waarna je automatisch ingelogd bent op je Apple-apparaat! Alle bedrijfsapplicaties die hier aan gekoppeld zijn, denk aan Outlook, Teams, Word en nog veel meer worden hiermee ook automatisch ingelogd. Daarnaast wordt Touch-ID ondersteund om op een eenvoudige en veilige manier je MacBook te ontgrendelen.

Vraag meer info aan onze Apple specialisten

Meer info

Vertrouwde beveiligingsprotocollen

Met Apple Business Manager kun je je vertrouwde beveiligingsprotocollen toepassen voor medewerkers hun nieuwe Apple apparaten voor de eerste keer aanzetten. Als er al medewerkers met Apple apparaten werken, kun je die ook eenvoudig in je bestaande MDM-oplossing onderbrengen. Het proces schakelt de apparaten hiervoor wel terug naar de fabrieksinstellingen.

Eenvoudig content inkopen en toewijzen

Via de Business Manager kan de IT-afdeling eenvoudig centraal applicaties en andere content inkopen en verdelen over de beschikbare Apple apparaten. De gebruiksrechten kun je daarna toewijzen aan het apparaat of de gebruiker. Dankzij het heldere overzicht in de portal weet de IT afdeling op elk moment precies welk apparaat is voorzien van welke applicaties en andere content.

Eenvoudige integratie user management

Dankzij de eenvoudige integratie met user management systemen als Microsoft Azure Active Directory kun je het user management van Apple apparaten nog steeds via de Microsoft 365 infrastructuur organiseren. Gebruikers die met hun bestaande accountgegevens inloggen krijgen automatisch een Apple ID toegewezen die je via de Apple Business Manager kunt managen.

Wil je meer informatie?

Heb je een vraag over onze Apple diensten? Neem dan contact op met ons team van Apple specialisten. Dit team van specialisten staat altijd klaar om je te helpen en is bereikbaar per mail via [email protected].