Een handterminal wordt ook wel handheld terminal of mobiele computer genoemd. Deze wordt veelal in industriële en commerciële omgevingen gebruikt. Denk hierbij aan voorraadbeheer, orderverwerking, gegevensregistratie en toegangscontrole. Bekijk het aanbod met diverse handterminals nu bij Dustin.

Waarvoor gebruik je een handterminal?

Met een handterminal beschik je over een mobiel apparaat waarmee je gegevens direct kunt invoeren. Je gebruikt het bijvoorbeeld in magazijnen, distributiecentra of winkels. Handterminals worden ook vaak ingezet om orders te verwerken, productprijzen te controleren en realtime te wijzigen waar nodig. Een veelvoorkomende functie van een handterminal is de barcodescanner, zodat je gegevens snel beschikbaar hebt op het schermpje. Deze scanner komt ook goed van pas in de gezondheidszorg voor bijvoorbeeld patiëntregistratie, medicatiebeheer en het bijhouden van medische dossiers.

Verschil handterminal en PDA

Een PDA (Personal Digital Assistant) heeft vergelijkbare functies als een handterminal, maar dient eerder als een persoonlijke organizer. Hiermee heb je bijvoorbeeld toegang tot agenda’s, notities, contacten, takenlijsten etc. Een handterminal is robuusters en meer gericht op zakelijk gebruik, met een focus op bedrijfsprocessen en gegevensverzameling.

Categorie

Zakcomputers & terminals

Filters